Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EğitimGündemKırıkkaleManşet

Vurgun, öğretmenler gününü kutladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla kutlama mesaj yayınladı.

 

SORUNLAR KATLANARAK BÜYÜMEKTEDİR

Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Vurgun, bir ülkenin en büyük gücünün çağın idraki içerisinde, geleneklerinden kopmadan geleceğe koşabilen yeni nesiller olduğunu söyledi. Türkiye’yi adalet, kardeşlik ve özgürlük yurdu haline getirecek bir büyük medeniyet projesinde en değerli servetin; büyüdüğü ve yaşadığı toprakların medeniyet ve kültürüne vakıf; bilgi, görgü ve vizyon sahibi yeni nesillerimiz olacağını dile getiren Vurgun, “Böylesine ulvi bir görevin sorumluluğunu omuzlarında taşıyan öğretmenlerimiz ise ne yazık ki hak ettikleri imkânlardan yoksundurlar. Eğitim camiasının ve eğitim sisteminin karşı karşıya bulunduğu sıkıntıları yakinen biliyoruz, “Eğitim sistemimizdeki sorunlar katlanarak büyümektedir. Mevcut iktisadi politikalar öğretmenlerimizi geçim sıkıntısı ve zorluklarla karşı karşıya bırakmaktadır” ifadelerini kullandı.

 

EĞİTİM; SİYASET MESELESİ DEĞİL, ÜLKE MESELESİDİR

Eğitim politikaları ve müfredatın öğretmenleri, geleceği kuracak olan gençlere, çağın gerektirdiği bilgi ve donanımı vermesine imkân tanımadığını belirten Vurgun, şöyle dedi: “Küresel sistem içerisinde, diğer ülkelerle, kendi medeniyet değerlerine sahip bir şekilde rekabet edebilen, güçlü ve muktedir gençler yetiştirebilmek için Türkiye eğitim alanındaki sorunları acilen aşmalıdır. Bunun için, öncelikle öğretmenlerimiz, yaptıkları bu yüce görevin sorumluluğuyla doğru orantılı bir hayat standardına kavuşturulmalıdır. Çünkü eğitim bir parti veya siyaset meselesi değil, ülke meselesidir. Tüm olumsuz şartlara ve imkânsızlıklara rağmen gelecek nesilleri yetiştirme konusunda gösterdikleri fedakârlık ve çaba nedeniyle öğretmenlerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyoruz, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bütün içtenliğimizle kutluyoruz” dedi.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu