AYŞİN SEÇİL GEZER

Mehmet Geçmiş’in Keşan ziyaretinden Kozköy, Çamlıca ve Sazlıdere köylerine gittiğini aktaran Vural, “Mehmet Geçmiş şu an bizim İl Genel Meclisi Başkanımız. Bir eleştiri konusu olmuştu; bölgeye gelip gelmediği, Keşan’ın köylerini gezip gezmediği ile ilgili. İl Genel Meclisi Başkanımız geçen hafta Keşan’a geldi. Ama Keşan’a geldiğinde Kozköy, Çamlıca ve Sazlıdere köylerimize uğramış. Keşan’ın 5 tane İl Genel Meclisi üyesi var. Biz değişik partilere mensup olabiliriz ama en azından bir haber verseydi. Beraber gezebiliriz, yapmamız gereken bir şey varsa onu yaparız. En azından kendi partisindeki İl Genel Meclisi üyelerine haber verseydi. Buraya gelmiş ondan sonra Kozköy’e gitmiş, Çamlıca’ya gitmiş. Çamlıca’da demiş ki; ‘AKP hükümeti hiçbir şeye katkı sağlamıyor, herhangi bir bütçeye katkı sağlamıyor.’ Nasıl sağlamadığını söyleyebiliyor? Mehmet Geçmiş kendisi de biliyor bizim bütçemiz 40 milyon TL ise her sene 85-90 milyon TL para harcıyoruz. Bu para nereden geliyor? Tabiki AKP hükümeti gönderiyor. Orada diyor ki AKP’nin hiç ilgi alakası yok. AKP hükümeti bütçeden daha fazla parayı Edirne’ye gönderiyor, onun için de çalışmalarımız edebiliyor. Oradan Sazlıdere’ye gitmiş, orada da demiş ki; ‘Ben buraya geldim, altyapısı yok, duş ve tuvaletleri yok.’ Tamam Başkanım madem bunlar yoksa senin elini tutan yok. Her zaman diyorsunuz ya ‘Biz İl Genel Meclisi üyesi olarak çoğunluktayız.’ diye. Madem öyle siz yapın o zaman. Siz yaptınız da biz yapmayın mı dedik? Keşke yapsanız.” dedi.

BİRLİKTE EKSİKLERİ TESPİT EDERİZ

Sazlıdere’nin alt yapısının yetersiz olduğunu vurgulayan Vural, “Biz bu sorunu defalarca dile getirdik. Sazlıdere gerçekten bir turizm bölgesi olmasına rağmen orada altyapı yetersiz. Ne duş alma yerleri var, ne tuvaletler var, ne de su var. Hiçbir şey yok orada. Kendisi de görmüş; inşallah böyle bir çalışmayı yine birlikte de yaparız. Sazlıdere için de biz elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. İnşallah 2018’de bu eksikleri sezon başlamadan gidereceğiz. O yüzden keşke bölgemize geldiği zaman bizlerin de haberi olsaydı diyorum. Hep birlikte gezseydik köylerimizi. Çünkü burası 3 tane köyden ibaret değil. O gün en az 10 tane köy gezerdik kendisiyle. Hangi köyümüzde ne eksik var, dertleri nedir, ne şikâyetleri varsa hep birlikte dinleyip çözüme kavuşturmaya çalışırdık. Ama kendisi haber vermedi, aramadı. Sadece Kozköy’deyken bölgede olduğunu söyledi ama gelin birlikte gezelim diye bir şey söylemedi. Sonra bu köylerimizi gezdiğini basından öğrendik. Ama umarım bundan sonra gelirse bize haber verir, birlikte eksikleri tespit ederiz, yapılması gereken ne varsa birlikte yapmaya çalışırız.” şeklinde konuştu.

KENDİM ÖN AYAK OLACAĞIM

Köylerdeki engelli vatandaşlara indirimli su verilmesi konusuna da tekrar değinen Vural, sözlerini şöyle noktaladı: “Köylerde engelli vatandaşlarımıza uygulanan indirimle ilgili Büyükkayhan’ın; ‘Hangisi doğru söylüyor?' diye bir ifadesi var. Bizim söylediğimizde yanlış bir şey yok ki. Köylere Hizmet Götürme Birliği ile yaptığımız olağan üstü genel kurulda aldığımız bir karar var. Bu kararın bir tane örneği de kaymakamlıkta mevcut. Hatta bir örneğini de dün Engelliler Derneği Başkanına gönderdim. Kesinlikle bizim köylerden, Köylere Hizmet Götürme Birliği olsun, Esetçe grubu olsun, bu köylerde yaşayan engellilerimiz ve şehit yakınlarına, gazilerimize yüzde 50 su bedeli indirimi var. Bu konuda bizim tek eksiğimiz var, keşke bu kararı aldığımız gibi engelliler derneği başkanlarına gönderseydik. Biz onlara göndermedik ama dün basında çıkan açıklamasında dernek başkanı diyor ki, ‘Muhtar mı doğru söylüyor, Adnan Vural mı doğru söylüyor?’ Biz kafamızdan böyle bir şey söyleyebilir miyiz? Dün bizzat gidip Büyükkayhan’la görüştüm, aldığımız kararın bir kopyasını da kendisine verdim. O yüzden yine söylüyorum, Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin aldığı karar doğrultusunda, bünyesindeki köylerimiz, Esetçe grubu köyleri, Şehit aileleri, gazilerimiz ve engellilerimize yüzde 50 su bedeli indirimimiz var. Bu 1 senedir devam ediyor. Dediğim gibi bizim tek eksiğimiz var o da kararı aldığımızda Keşan Engelliler derneğine, engelliler derneği başkanlarına bir örneğini göndermememiz. Haber çıktıktan sonra dün onu da yaptık. Kesinlikle böyle bir uygulamamız var. Köylerde yaşayan şehit yakını, gazi ve engelli vatandaşlarımızdan mağdur olan varsa gelsin beni bulsun, ben ona yardımcı olacağım. Ben alıp o kişiyi istediği yere götürüp ne yapması gerekiyorsa, yüzde 50 indirimden nasıl faydalanabilecekse ben kendim ön ayak olacağım.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ