Vuhan hayalet şehre döndü

Çin hükumetinin aldığı önlemler doğrultusunda uygulanmaya başlanan sokağa çıkma yasağı Vuhan'ı adeta bir hayalet şehre çevirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Koronavirüs dünya çapında yayılmaya devam ediyor. Dünyanın farklı ülkelerine de yayılan ve yüzlerce insanın hastanelerde tedaviye alındığı koronavirüsün ilk ortaya çıktığı yer olan Vuhan, bu salgından en çok etkilenen şehir konumunda.

11 milyonluk bir nüfusa ev sahipliği yapan Çin'in Vuhan kenti koronavirüs salgınından sonra hayalet şehre döndü.

Çin'in başkenti Pekin'de de yetkililer kısmi sokağa çıkma yasağı uyguluyor.

Dünya genelinde şimdiye kadar 106 kişinin hayatını kaybettiği koronavirüs salgınında en büyük kaybı yaşayan Vuhan'da Çinli yetkililer sokağa çıkma yasağı uyguluyor.

Yasaklar sonrası dünyanın en kalabalık ülkesi Çin'in sokakları boş kaldı...

Başkent Pekin'deki ünlü Yasak Şehir ve benzeri turistik rotalarda uygulanan yasağın bir benzeri üstelik çok daha sert bir şekilde Vuhan'da uygulanıyor.

11 milyonluk kentte uygulanan sokağa çıkma yasağı Vuhan'ı adeta bir hayalet şehre çevirdi. Sokağa resmi görevliler dışında kimsenin çıkamadığı kentte önlemler çerçevesinde herkes evinde ikinci bir emre kadar beklemek zorunda. (Sputnik)

Çin, koronavirüsün yeni semptomlarını ve bulaşma yollarını açıkladıÇin, koronavirüsün yeni semptomlarını ve bulaşma yollarını açıkladı