• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Voleyboluma dokunma GÜRKAN ERTAÇ

Voleyboluma dokunma

gurkan.ertac@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.02.2015, 00:00
Voleybol Federasyonu, "İzmir Alsancak Plaj Voleybolu Kortları'nın kullanılmadığı, bu nedenle yerine basketbol kortu yapılması gerektiği" yönündeki söylemler üzerine bir açıklama yaparak, buranın bir Plaj Voleybolu Cenneti olarak değerlendirilmeye devam edileceğini bildirdi. Federasyon, inşa edildiği tarihten bu yana birçok organizasyona ev sahipliği yapan kortların, hedef konulan 2016 Rio ve 2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde plaj voleybolu milli takımlarımızca kamp merkezi olarak kullanılacağına da değinerek, "Türkiye'nin plaj voleybolunda dünyada hak ettiği noktaya gelmesinde İzmir'in ve İzmir'deki tesislerimizin önemli bir rol oynayacağı yadsınamaz bir gerçek" denildi. Ayrıca buranın salonu, oteli, kamp tesisleriyle çağdaş bir merkez haline gelmesi için federasyon bütçesinden 10 milyon liraya yakın kaynak kullanıldığına da değinildi. Daha önce 6 yıl boyunca boş duran alanın 2011 yılında plaj voleybolu kortları olarak hizmete girmesinden sonra iptal edilmesine çalışılmasına bir anlam verilemediği de eklendi. Ne diyelim, İzmir voleybolda yükseliyor, plaj voleybolunda da sözsahibi olmalıyız.

ARKAS, yanlış Fransız'ı aldı

Voleybolumuzda yabancıların etkinliğinin, takımların başarısında en önemli faktör olduğu yadsınamaz bir gerçek. İzmir'in gururu ARKAS, büyük ümitlerle transfer ettiği Fransız smaçör Kevin Tillie'den maalesef hiç verim alamadı. İyi servis atamıyor, blokları geçemiyor. Sürekli tanınan şansları değerlendiremedi, sonunda bazı maçlarda kadro dışı kaldı. Son Şahinbey maçında olduğu gibi... Buna karşılık Ziraat Bankası'nı bir Fransız smaçör, Antonin Rouzier uçuruyor, başarıdan başarıya koşturuyor. Rouzier, Süper Kupada İstanbuldaki F.Bahçe maçını adeta tek başına aldı, smaç servisleri, müthiş smaçları ve bloklarıyla 21 sayı üreterek takımını Final-Four'a taşıdı. Rouzier'in kariyeri de süper. 2009 CEV Cup en skorer, 2011 Fransa Ligi en iyi smaçör, 2013 CEV Cup en iyi smaçör. Biz yanlış Fransız'ı aldık galiba.

Süper kupada 4'lü final yolu


Voleybol Süper Kupada 4'lü finallerde oynayacak bayan ve erkek takımlarımız belli oldu. Bayanlarda Vakıfbank, Fenerbahçe Grundig, Eczacıbaşı VitrA ve Galatasaray Daikin, erkeklerde ise Halk Bank, Arkas, Galatasaray ve Ziraat Bankası şampiyonluk için terleyecekler. Maç tarihleri Halk Bank'ın CEV Cup'daki başarı durumuna göre belirlenecek. Büyük olasılıkla maçlar, 26-27-28 Mart'ta yapılacak.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA