Vize'ye 52 Yataklı Yeni Hastane

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Vize İlçesi’nde yapımına başlanan 52 yatak olarak hizmet verecek olan Yeni Vize Devlet Hastanesi’nde çalışmaların son hızla devam ettiğini ve en kısa sürede hastanenin hizmete açılacağını bildirdi.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin yaptığı açıklamada yeni hastanenin tamamlanarak hizmete açılması ile birlikte daha iyi, daha kaliteli, daha konforlu bir sağlık hizmetine kavuşacağını ifade ederek;"Vize İlçemizde 52 yatak olarak hizmet verecek olan Yeni Vize Devlet Hastanesi’nin inşaatına 32.304,34 m2 arsa üzerine 09/11/2018 tarihinde başlamış ve yapımı hızla devam etmektedir. Hastane inşaatı 3 Blok şeklinde tasarlanmış olup; C ve B Blok bodrum duvarları, C ve B Blok betonarme duvarlarının %98'i, A Blok betonarme duvarlarının %30'u, zemin duvarlarının %50'si, çevre dolgunun %90'ı, perde yalıtımların %90'ı tamamlanmıştır.15.816 m2 kapalı alanlı olarak projelendirilmiş olan Yeni Vize Devlet Hastanemizin hizmet binasında 6 yataklı yoğun bakım, 2 yataklı palyatif bakım, 2 ameliyathane, 6 diyaliz yatağı ve endoskopl ünitesi projelendirilmiştir. Yeni hastanemizin tamamlanarak hizmete açılması ile halkımız daha İyi, daha kaliteli, daha konforlu bir sağlık hizmetine kavuşacaktır"dedi.
Vali Bilgin, 52 yatak olarak hizmet verecek olan Yeni Vize Devlet Hastanesi’nin Ülkemize, İlimize, İlçemize hayırlı olmasını temenni ederek başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'ya, Milletvekili Selahattin Minsolmaz'ave emeği ve katkısı olanlara şükranlarını sundu. (Kırklareli Valiliği)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol