AYGÜL KONAR

Çelik, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle, bu virüse karşı alınan tedbirler kapsamında, su tüketiminin ortalama olarak yüzde 25 oranında arttığına dikkat çekti. 

“DURUM İYİCE VAHİM HALE GELDİ”

Bu nedenle de baraj, gölet gibi kaynaklarda bulunan rezerv suların şimdiden tehlike sinyalleri vermeye başladığını kaydeden Çelik, "Buna bir de Covit-19 salgını için harcadığımız fazladan su eklenince durum iyice vahim hale geldi. Böyle zamanlarda su ve yiyecek gibi hayatta genellikle hafife aldığımız temel şeyleri takdir etmeye başlıyoruz" dedi.

“TÜM ÇİFTÇİLERİMİZE MİNNETTARIZ”

Tarımda su kullanımını optimize etme ve daha az su ile daha fazla yiyecek yetiştirmeye imkan veren sulama yönteminin, damla sulama olduğunu vurgulayan H. Çağrı Çelik, "Koronavirüsten korunmak için, bağışıklık sistemini güçlendirmenin yollarından biri de gıdalar, yani başta taze sebze ve meyvelerdir. Alınan tedbirler kapsamında şu anda; alışveriş merkezleri, okullar, restoranlar, kahvehaneler kapandı. Bu gerçekler kolay değil. Yine de her şeye rağmen çiftçilerimiz ne olursa olsun, bize yiyecek sağlıyorlar. Sabahlara kadar, yağmur, çamur, soğuk, don gibi doğa olaylarına karşı mücadele verip sıkı çalışıyorlar. Şimdi onları destekleme zamanı. Tüm çiftçilerimize minnettarız. Bu savaşı el ele verip beraber olursak kazanırız" diye konuştu.