Halk Eğitim Merkezi ile birlikte açılan kurslarda okulda keman öğrenmek isteyen öğrenciler keman çalıyor, nota öğreniyor.

Bozok Üniversitesi Keman Kulübü’nde Yozgat Halk Eğitim Merkezi ile ortak açılan kursta öğrenciler usta müzisyen Mustafa Koç’tan keman dersi alıyor. Yozgat Halk Eğitim Merkezi ortaklığıyla açılan kursta öğrencilere temel müzik bilgileri, nota, nazariyat, Türk Müziği ve Batı Müziği’nin yapısı ve özellikleri anlatılıyor. Müzikteki temel eğitimlerini tamamlayan öğrenciler daha sonra ise keman üzerinde pratik uygulamasını gerçekleştiriyor.

Geçen yıl faaliyetlerine başlayan kulüpte bir araya gelen öğrenciler hep birlikte keman çalıyor. Müzisyen Mustafa Koç, keman derslerinin yanı sıra bu yıl Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde bir Türk Sanat Müziği Korosu’da kuracaklarını söyledi. Tıp Fakültesi personelinin oluşturacağı koro TSM dalında faaliyetini sürdürecek.

Mustafa Koç, amaçlarını Yozgat’ta müziği ve kemanı sevdirerek, sanatı bilip tanıyan ve bu sanat dalları içerisinden birisine ilgi duyup, kendini bu alanda yetiştirmek isteyen bir Yozgat gençliği meydana getirmek olarak tarif ederek: “İstiyoruz ki gençlerimiz güzel sanatlara ilgi duysun ve bu sanat dallarıyla ilgilensin. Bu noktada üniversitemizde özellikle keman tutkusu olan gençlerimiz var biz onlara bu kurslarımızda keman öğretiyoruz. Bu kapsamda bizlere katkı ve destek sunan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne ve Bozok Üniversitesi’ne de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim