26 Şubat 2020 14:15

VİP Tekstil direnişinin 100. gününde işçilere sınıf kardeşlerinden destek ziyareti

Gebze'deki VİP Tekstil'den sendikalı oldukları için atılan ve işe geri dönme mücadelelerinde 100 günü geride bırakan işçilere pek çok fabrikadan sınıf kardeşleri destek ziyaretinde bulundu.

VİP Tekstil işçilerinin direnişinin 100. günü | Fotoğraf. Evrensel

Paylaş

Kocaeli Gebze’de kurulu olan VİP Tekstil fabrikasından sendikalı oldukları için atılan işçilerin direnişi 100. gününü geride bıraktı. Sendikalı olarak işe geri dönmek için mücadelelerini 100 gündür kararlılıkla sürdüren işçilere bugün pek çok fabrikadan işçiler destek ziyaretinde bulundu.

100 gündür soğuk havaya, polis baskısına ve her türlü zorluğa rağmen mücadelelerine kararlı şekilde sürdüren işçileri, yakın zamanda greve çıkarak kazanımla sonuçlandıran Trelleborg işçileri, Sarkuysan işçileri, Gebze EYT derneği üyeleri ve başka pek çok iş yerinden işçiler ziyaret etti.

VİP Tekstil işçilerinin direnişinin 100. gününde pek çok fabrikadan destek ziyaretleri gerçekleşti.

POLİS DE PATRONUN YAPTIĞI GİBİ SENDİKAYA KARŞI TUTUM ALDI

Deriteks üyesi işçiler ve sendika yöneticilerinin fabrikanın mesai bitiminde işçilere seslenmek istemesi çevik kuvvet ekipleri tarafından engellendi. Polis, fabrika önüne gelen Deriteks üyeleri ile fabrikadan çıkan işçilerin arasında durarak iletişime geçmelerini engelledi. Deriteks üyeleri polisin tutumuna tepki göstererek kısa bir oturma eylemi yaptı.

(Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Arzu Ceylan ve bebeği AYM kararına rağmen cezaevinde: Bu nasıl adalet?

SONRAKİ HABER

Ilısu Barajı Urganlı köyünü yutuyor: Su hızla yükseliyor, gidecek yerimiz yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...