Video | Sarı yelekli Türkler anlattı: Neden meydanlardalar?

Video | Sarı yelekli Türkler anlattı: Neden meydanlardalar?
By Beraat Gokkus
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button
Aşağıda yerleştirilen video haber linkini kopyalayın/yapıştırınCopy to clipboardCopied

Sarı yelekliler Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un asgari ücrete 100 euro zam yapmak gibi önlemlerine ve Strazburg’ta yaşanan Noel Pazar’ı saldırısı ardından hükümetten gelen çağrılara rağmen 5. kez sokağa indi

REKLAM

Sarı yelekliler Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un asgari ücrete 100 euro zam yapmak gibi önlemlerine ve Strazburg’ta yaşanan Noel Pazar’ı saldırısı ardından hükümetten gelen çağrılara rağmen 5. kez sokağa indi.

Geçen haftaya göre eylemin ilk saatleri daha sakin ve şiddetten uzak geçti.

Champs-Elysees’de toplanan sarı yelekliler arasında Avrupalı Türkler de vardı. Türkiyeli sarı yelekliler Euronews’e neden sokağa indiklerini anlattı.

Sarı yelekliler, "Onların yaşadığı sorunları kendi sorunlarım olarak da görüyorum" derken sistem eleştirisi yaptı.

Türkiyeli sarı yelekliler Macron’un tedbirleri ile ilgili “Buradaki mücadele gözlerini korkuttuğu için bir parmak bal çalalım ve yatıştıralım” şeklinde konuştu.

Aşırı sağdan aşırı sola kadar toplumun her kesiminden insanın sarı yelek giyerek sokakta birlikte eylem yapmasını "emek sömürüsünün herkesin canını yaktığına" bağlayan sarı yelekliler, "Bir birimizin karşısına dikilip sen sağcısın gelme, sen solcusun gelme yada sen göçmesin gelme diyecek lüksümüz yok" dedi.

Sarı Yeleklikler eyleminde katılım düştü

Fransa'da 17 Kasım Cumartesi günü başlayan Sarı Yelekliler protestolarının beşinci haftasında da ülke genelinde gösteriler düzenlendi. Ancak eylemlere katılım, önceki haftalara kıyasla az oldu.

Strasbourg'da Salı gecesi Noel pazarında düzenlenen silahlı saldırının da etkisi olduğu düşünülüyor.

Öte yandan protestocularla polis arasında arbede yaşandı. Polisin çıkan bu küçük çaplı olaylarda göz yaşartıcı gaz kullandığı görüldü.

Başkent Paris'te gösteriler başlamadan önce 20'den fazla kişi gözaltına alınırken, gözaltı sayısı ilerleyen saatlerde 100'e yaklaştı. Polis, gözaltı gerekçelerini açıklamadı. Geçen haftasonu Paris'te öğle saatlerinde, gözaltındaki kişi sayısı 500 civarındaydı.

Görüntü editörü • Mert Can Yilmaz

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Fransa'da Sarı Yelekliler eylemlerinde 7. hafta: Göstericilerin sayısı azaldı

Fransa’da Sarı Yelekliler krizi: Muhalefet hükümet aleyhine gensoru önergesi verdi

Fransa'dan vatandaşlarına İran, Lübnan, İsrail ve Filistin'e seyahat uyarısı