Video Hakem Uygulama (VAR) sistemi 2018 Dünya Kupası'na hazır

Video Hakem Uygulama (VAR) sistemi 2018 Dünya Kupası'na hazır
© 
By Ismail Citak
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button
Aşağıda yerleştirilen video haber linkini kopyalayın/yapıştırınCopy to clipboardCopied

Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 2018 Dünya Kupası maçlarında kullanılacak olan Video Hakem Uygulaması (VAR) eğitimleri İtalya’nın Floransa şehrinde başladı.

REKLAM

Futbol maçlarında seyircilerin tartışmalı pozisyonları yeniden izleyebilmesine imkan tanıyan Video Hakem Uygulaması (VAR) 14 Haziran - 15 Temmuz 2018 tarihleri arasında Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda kullanılacak.

Maçları bu yaz Rusya'da tribünlerden izleyecek seyirciler bu yeni uygulama tarafından incelenen tartışmalı pozisyonları stadyumdaki ekranlardan yeniden izleyebilecek.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) tarafından kullanımı onaylanan sistemin Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından bu yaz kullanılacağı açıklandı.

FIFA Hakem Komitesi Başkanı Pierluigi Collina kararların hakemlerin yorumuna tabi olduğundan, teknolojinin kullanımının oyun içindeki "tartışmalar" ı ortadan kaldırmayacağını söyledi.

“Yeni olan ve pek bilinmeyen bir şeyi kullanmaya başlamadan önce birilerinin bu konuda şüphecei olması gayet doğaldır. Söyleyebileceğimiz tek şey amacın çok açık olduğu. Bu sistem ile muhtemel hataların önüne geçilebilir.

14 Haziran - 15 Temmuz 2018 tarihleri arasında Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda, FIFA kokartlı Türk hakemler Cüneyt Çakır, Bahattin Duran ve Tarık Ongun'da görev alacak.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Dünya Kupası'nın resmi şarkısı belli oldu: 'Live it up'

İtalya'da kaleci Mike Maignan'a ırkçı tezahüratlar sonrası Milan oyuncuları sahayı terk etti

Roma, Teknik Direktör Jose Mourinho'nun görevine son verdi