Veli Özdemir Geldi, CHP İzmir Karıştı

CHP İzmir İl Kongresi' ne günler kala kulisler iyice hareketlendi. Kongre öncesi kente gelen Genel Başkan Kılıçdaroğlu' nun danışmanlarından Veli Özdemir'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun adayı olan Deniz Yücel'e destek arayışında olduğu iddiaları partiyi karıştırdı. Partinin kentteki ileri gelenleri duruma tepki göstererek Özdemir'i Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na şikâyet etti.

04 Ocak 2018 - 23:01 - Güncelleme: 04 Ocak 2018 - 23:10

CHP İzmir İl Kongresi öncesi parti kulislerinde gerilim her geçen gün artarken kongre öncesi kente gelen Genel Başkan Danışmanlarından Veli Özdemir'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun adayı olan Deniz Yücel'e destek istediği iddiaları gerilimi arttırdı. Özdemir'in CHP Genel Merkezİ'ne Kocaoğlu'nun milletvekilleri, ilçe başkanları ve belediye başkanları ile görüşerek uzlaşı adayı olarak Deniz Yücel'in adını ilettiği Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bu ismi desteklediğinin kulislerde dillendirilmesi tepkileri daha da arttırdı.

Tepkiler üzerine harekete geçen partinin ileri gelenleri başta genel Başkan Kılıçdaroğlu'na durumu anlatıp, "İzmir'de uzlaşı yok. Kongre çok adaylı ve rekabet var. Sizin adınıza konuşma yapılıyor" şikayetinde bulundu. Bunun üzerine Genel Merkezin duruma müdahalesi sonrası Özdemir'in çalışmalarını durdurduğu ve bazı basın yayın organları üzerinden tarafsızlık mesajları vermesi dikkat çekti.

ÖZDEMİR'İN İLK MARİFETİ DEĞİL!

Hatırlanacağı üzere Genel Başkan Danışmanı Veli Özdemir'in odası benzeri müdahale nedenleri nedeniyle Genel Başkan Katı olarak bilinen. 13'üncü kattan 8'inci kata çekilmişti. Özdemir, Adalet Yürüyüşü döneminden benzer eylemin İzmir'den yapılmasını istemiş başlatılan yürüyüş Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı üzerine  Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'ün girişimleri sonrasında bitirilmişti.

Bu haber 5800 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya çalışan bir anlayış var'
Doç. Dr. Zeynep Altın: 'TTB'yi belli bir alanda sıkıştırmaya...
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği Yapacak
Efes Selçuk Tarım Politikaları Çalıştayına Ev Sahipliği...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()