Vefa Sosyal Destek Grubu, Rize genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların alışveriş, temizlik ve sağlık kontrolü gibi ihtiyaçlarını karşılamak için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

Rize Valiliği ve ilçe kaymakamlıkların bünyesinde 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan kişilerin mağdur olmaması için kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu Rize genelinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İçişleri Bakanlığı talimatıyla 22 Mart 2020 tarihi itibariyle Rize Valisi Kemal Çeber’in koordinesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Gurubuna bugüne kadar 112, 155 ve 156 çağrı merkezlerini arayan 1600 kişi ulaştı ve her birinin sağlık başta olmak üzere tüm temel ihtiyaçlarının karşılandı.

İl Merkezinde; Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, yerel yönetimler, AFAD ve birçok sivil toplum kuruluşundan 175 gönüllünün katılımıyla oluşturulan ekipler, vatandaşlara hızlı etkin ve verimli hizmet edebilmek adına 7 gün 24 saat esasına göre aralıksız ve özverili bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.