SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vefa Destek Grupları 26 Bine Yakın Talebe Koştu

0
Güncellendi - 2020-04-10 20:47:21
Vefa Destek Grupları 26 Bine Yakın Talebe Koştu
A- A+ PAYLAŞ

HANGİ TELEFONLARDAN ULAŞILABİLİYOR?. Salgının ardından Valilik ve kaymakamlıkların koordinasyonunda ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek için oluşturulan Vefa Destek Gruplarının, bugüne kadar 25 bin 807 talebi karşılayarak hizmet verdikleri bildirildi.

Valilik'ten bu gruplar ve faaliyetlerine ilişkin şu bilgiler verildi:

"Çin’de ortaya çıkan bütün dünyaya hızla yayılan Covid-19 virüsünün ülkemizde de etkisini göstermesi üzerine Cumhurbaşkanlığı ve ilgili bakanlıklarca tedbirler ve kararlar alınarak ivedilikle yürürlüğe konmuştur.

Malatya Valiliği ve kaymakamlıklar koordinasyonunda oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları, sokağa çıkma kısıtlaması olan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların ihtiyaçlarına hızır gibi yetişiyor. Gruplar, uygulamanın başladığı günden beri 25.807 talebi karşılayarak, ilaçtan gıdaya tüm ihtiyaçlarını temin etti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 65 yaş ve üstü  ile kronik rahatsızlığı bulunanların sokağa çıkmaları İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ile kısıtlanmıştı.  Bu kapsamda olup evde tek başına yaşayan, ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayanlar için valilik makamı ve 13 ilçe kaymakamlığı koordinesinde “Vefa Sosyal Destek Grupları” oluşturuldu. Polis, Jandarma, Bekçi, 112 personeli gibi kamu çalışanlarından oluşan Vefa Sosyal Destek Gruplarına vatandaşlar; 112, 155, 156 ve diğer numaralardan ulaşarak ihtiyaçlarını bildirebiliyorlar.

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulamaya geçildiği 22 Mart tarihinden itibaren çalışmalarına başlayan Vefa Sosyal Destek Grup’larına 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlar yoğun ilgi gösterip  temel ihtiyaçlarının yanında, emekli maaşı, sağlık ihtiyaçları için 112,155, 156 numaralarını arayarak destek buldular.

22 Mart-08 Nisan tarihleri arasında;

İl ve ilçe Vefa Sosyal Destek Gruplarınca 6085 personel tarafından toplam 25.807 talep yerine getirilmiştir.

Bu taleplerden 1680’i sağlık talebi, 20.074’ü maaş talebi, 2649’u gıda talebi 1117’si seyahat izin talebi ve 287 diğer talepler olmak üzere vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına çözüm bulunmuştur.

Yine bu kapsamda İl Hıfzıssıhha Kurul Kararı (Karar No 2020/26) ile il dışına çıkmanın izne tabi olması sebebiyle il dışına çıkması gereken vatandaşlarımızın yaptığı yaklaşık 12000 adet başvurudan 2382 müracaata İl ve İlçe Seyahat İzin Kurullarınca izin verilmiştir.

Covid-19 virüsünün ilimizdeki etkilerini azaltmak amacıyla valiliğimiz, büyükşehir belediyemiz, kaymakamlarımız ve ilçe belediyelerimiz can siperane görev yapan il sağlık teşkilatımız, emniyet ve jandarma kolluk kuvvetlerimiz ile birlikte alınan tüm tedbirlere vatandaşlarımızın harfiyen uymaları, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları bulunan vatandaşlarımızın yaşamsal ihtiyaçları olduğu takdirde aşağıda belirtilen telefon numaralarını arayarak ihtiyaçlarının karşılanmasını talep etmeleri hem kendi, hem de toplum sağlığı açısından önem arz etmektedir."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Burak (4 yıl önce)
    Keşke bu kadar önlemin üzerine yere çekirdek kabuğu atan peçete maske çöp atan sakız atan izmarit atan ve tüküren de ceza yese bi temiz malatya ya kavuşsak .ayrıca postane çok yoğun kalabalık önlemler yetersiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Değerli Malatyalılar çok zor bir dönemden geçiyoruz mübarek Ramazan ayı yaklaşıyor lütfen yardimlasalim paylaşalım bir ailemizin aylık erzakini alalım işsizlik parasızlık çok zor ben şahsen bunu çok iyi bilirim gördüğümüz o günleri ve yaşadıklarımı burda yazmayacagim şimdi televizyonda seyrettim bir hanım efendi zor durumunu anlatıyor ismini dahi yazmayacagim bir devlet görevlisi o bacimiza afedersiniz geber diye biliyor bakalım bir ay maaş almasın aynı şeyi soyleyebilirmi bu arada o memurla ilgili soruşturma başlatan ve görevden alan bütün yetkililere teşekkür eder saygılarımı sunarım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asıl kendisi gebersin.Terbiyesiz adam milletin vergisi ile orada olduğunun farkında değil.Aynısını yaşamadan ölmesin inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (4 yıl önce)
    Ya arkadsş bu işlerde ya polis yada asker. Büyük şehir belediyesi ve diğer belediyeler ne işe yarıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (4 yıl önce)
    polis askerin işi mi .. imamlar yapsın o işi..
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (4 yıl önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    kesinlikle katılıyorum iyi tespit
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli (4 yıl önce)
    Karı koca memur calismadan oturup maaş alanlar var.Yardim icin para toplanacagina en azından eslerden birinin calismasi istenebilir.örnegin ögretmenler uzun sure daha çalismayacak.ustelik derse girmeden full ekders bile yatiriliyor.Cogu memurda rapor aldi.sanki herkes kronik hasta.Bu durumda olanlarin illa calismiyorum diyenlerden de maaş kesintisi yapilabilir.Sanki sorumluluk belli bir kesimin ustune yıkılıyor gibi.Yardim kampanyasi guzel ama bu uygulama ile para toplamaya gerek kalmaz.Itiraz edenler olacaktir ama memursa ögretmen de poliste,risk altindadir.Bir kesim maasini alip oturuyorken digerlerinin calismasi ne kadar dogru ve helaldir.Bir de evde oturma luksu olmayanlar var.Esnaf ekmek yapmasin ,market acmasin bakalim herkes sakince evinde oturabilecek mi...
    0
    0
    Yanıtla
  • O kadar ek ders tatil kıskançlığın vardı okuyup öğretmen olsaydın madem efendi.. Herkes görevini yapacak. Sen de... Gocunmaman gerek !
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (4 yıl önce)Kemal isimli kullanıcı yorumuna
    Asıl senin zoruna gitmiş, bu arada okumadığını nereden biliyorsun.Her okuyan illa öğretmen mi olacak? Yakında maaşlarınızdan kesinti yapılacak yok öyle bir dünya.Girmediğin dersin parasını alacaksan boğazında kalır.Zaten bu öğretmen tayfasının gözü de doymadı gitti.
    0
    0
    Yanıtla
  • Memet (4 yıl önce)
    O kadar önlem alınırken Yeşilyurt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü calisanlarini hergun çalıştırıyor, diger müdürlükler calisanlarini 1 gün ara ile çalıştırıyor Sayın Valimizin bu olayı çözmesini bir temizlik işçisi olarak istiyorum. Teşekkür ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Can onur (4 yıl önce)
    Allah hayrinizi kabul etsin.emeğinize saglik
    0
    0
    Yanıtla
  • Adnan (4 yıl önce)
    Bugün vali bey yürüyerek ptt ye gitti .3 polis vardı 15 polis oldu kuyruktaki sosyal mesafeyi hemen düzenlediler çok güzel oldu keşke vali bey hergun kuyruk olan yerleri ziyaret etse. Bugün anladimki ptt ve bankalara 2 tane dezenfekten kabini lazım girip çıkan kabinde dezenfekte olup çıkacak faydalı bir uygulama olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (4 yıl önce)
    Lütfen okul müdürleri ve müdür yardımcılarının da 65 yas ve engelli maaşlarının ptt den alınıp tek tek ev gezilerek ihtiyaç sahiplerine teslim ettiklerini de haber yaparmisiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Neden okul müdürleri ve müdür yardımcıları ayricalikli mi? kurulan gruplarda tüm kamu personeli bulunmakta polisinden jandarmasina tarımından maliyesine
    0
    0
    Yanıtla