Müjde! Diyarbakır Surlarımız ve Hevsel Bahçelerimiz Dünya Miras listesinde!

Diyarbakır’ın gözü kulağı bu haberdeydi. Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri’nin UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girip giremeyeceği merakla beklenirken, müjdeyi Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik Twitter’dan verdi. Diyarbakırlılar bu habere çok sevindi.

Müjde! Diyarbakır Surlarımız ve Hevsel Bahçelerimiz Dünya Miras listesinde!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, dev sosyal medya platformu Twitter'daki resmi hesabından yaptığı açıklamada, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri ile alakalı dört gözle beklenen müjdeli haberi aldıklarını ifade etti.

ARTIK DÜNYA MİRAS LİSTESİNDE

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin, UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kaydedilmesine karar verildiğini aktaran Çelik, şu ifadeleri kullandı:

TÜRKİYE'NİN LİSTEDEKİ VARLIK SAYISI 14'E YÜKSELDİ

"Haber, Almanya'da Dünya Miras Komitesi 39. Dönem Toplantısı'ndan az önce geldi. Böylece Türkiye'nin listedeki varlık sayısı 14'e yükseldi. Diyarbakır Surları dünyanın en eski yapılarından. Hevsel Bahçeleri de Dicle'nin kıyısında kurulan verimli, bereketli topraklar. Aynı toplantıda Efes dosyamız da görüşülecek. Yüzleri güldürmek için şimdi sıra Efes'te. Adaylık süreci boyunca emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum."

Anadolu Ajansı

Kaynak: Diyarbakır Söz