Arama Logo

'Kiralık' raporu: Ne yaptılar?




17
'KİRALIK' RAPORU: NE YAPTILAR?

Süper Lig'in büyükleri birçok oyuncusunu kiralık vererek onların daha fazla gelişmesini veya gittikleri kulüpler tarafından satın alınarak FFP açısından ellerini rahatlatmasını amaçladı. Sezon başından bu yana, kiralık olarak giden oyuncuların performanslarına göz atıyoruz...

'KİRALIK' RAPORU: NE YAPTILAR?
16
BERKE ÖZER

Altay Bayındır'ın transferi sonrası KVC Westerlo'ya bedelsiz olarak kiralanan Berke Özer, takımının as kalecisi haline geldi ve 13 maçta kaleyi korudu. Kalesinde 10 gol gören Berke, 5 kez 'clean sheet' yapmayı başardı. Performansı çok beğenilen Berke için Belçika basını, "Türk Donnarumma" yorumları yaptı.

BERKE ÖZER
15
MBAYE DIAGNE

Galatasaray'dan 13 milyon euro bonservis ile Kasımpaşa'dan transfer edip 3.35 milyon euro kiralama ücreti ve 13 milyon euro satın alma opsiyonuyla Club Brugge'e giden 28 yaşındaki Senegalli, yavaş yavaş adapte oluyor gibi görünüyordu. Sonradan girdiği 6 maçta 4 gol atan Diagne, PSG maçında yaptığı hatayla kadro dışı kaldı. Maç 1-0'ken kendisine yapılan penaltıyı kullanmak için Hans Vanaken ile kavga eden Diagne, atışı kullandı ve kaçırdı. Club Brugge, tarihi bir başarıyı elden kaçırırken Diagne de tribünlerin yolunu tuttu. Club Brugge'ün devre arasında kiralama sözleşmesini iptal etmesi güçlü bir olasılık...

MBAYE DIAGNE
14
CYLE LARIN

Beşiktaş'ın 1.85 milyon euro'ya Orlando'dan alıp Zulte Waregem'e kiraladığı Cyle Larin için 2.5 milyon euro satın alma opsiyonu kondu. Larin, şu ana kadar 16 resmi maçta 7 gol atıp 6 asist yaptı. Zulte, 2.5 milyon euro satın alma opsiyonunu devre arasında kullanmayı planlıyor.

CYLE LARIN
13
MICHAEL FREY

Fenerbahçe'nin 2.65 milyon euro bonservisle aldığı 25 yaşındaki İsviçreli, 100 bin euro kiralama ve 3.5 milyon euro opsiyonla Nürnberg'in yolunu tuttu. Bundesliga 2'de 10 maç, DFB Pokal'de 1 maçta görev alan Michi Frey, 3 gol atıp 3 asist yaptı. Nürnberg için ideal bir opsiyon haline gelen Frey, sezon sonuna kadar bu formunu sürdürürse satın alma opsiyonunun da düşük olması nedeniyle alınabilir.

MICHAEL FREY
12
EDGAR IE

Yusuf Yazıcı transferi karşılığında Lille'den kadroya katılan 25 yaşındaki Portekizli stoper Edgar Ie, Feyenoord'a kiralık verildi. Feyenoord'da bu sezon 15 maçta süre alan Edgar Ie, 1189 dakika süre aldı. Feyenoord, Edgar Ie'yi bonservisiyle kadrosuna katmak istiyor.

 EDGAR IE
11
NICOLAS ISIMAT-MIRIN

Beşiktaş'ın PSV'den 350 bin euro'ya alıp Toulouse'a kiraladığı Mirin, şu ana kadar 8 Ligue 1 maçında toplam 720 dakika ve Lig Kupası'nda 1 maçta 90 dakika görev aldı. Beşiktaş, kiralama bedeli ve satın alma opsiyonunu açıklamadı. Ancak, Mirin bu performansını sürdürürse satın alma opsiyonuna bağlı olarak Toulouse tarafından alınabilir.

NICOLAS ISIMAT-MIRIN
10
VALENTINE OZORNWAFOR

Galatasaray'dan 200 bin euro kiralama ücretiyle La Liga 2 ekibi Almeria'ya giden Nijeryalı stoper Ozornwafor, şu ana kadar sadece 1 maçta 25 dakika süre alabildi. Satın alma opsiyonu 1.5 milyon euro ancak şu şartla bu biraz zor gözüküyor.

VALENTINE OZORNWAFOR
9
ALLAHYAR SAYYADMANESH

Fenerbahçe'nin 'wonderkid' olarak düşünüp aldığı 18 yaşındaki İranlı golcü Sayyadmanesh, ücretsiz olarak İstanbulspor'a kiralandı. İstanbulspor'da 5 lig, 2 de kupa maçına çıkan Sayyadmanesh, tolam 346 dakika süre aldı ve 1 gol atabildi. Sayyadmanesh'in eski takımı Esteghlal, devre arasında tekrar kiralama teklifi sundu.

ALLAHYAR SAYYADMANESH
8
NEMANJA ANDUSIC

Trabzonspor'un 50 bin euro bonsevisle Bosna'nın Mladost Kakanj kulübünden kadrosuna kattığı Andusic, Balıkesirspor'a kiralandı. 23 yaşındaki sol açık yalnızca 1 kupa maçında 78 dakika süre alabildi.

NEMANJA ANDUSIC
7
YUSUF MERT TUNÇ

Fenerbahçe'nin potansiyeline güvendiği 19 yaşındaki Yusuf Mert, Boluspor'a kiralandı. Boluspor'da 2 lig ve 1 kupa maçına çıkan Yusuf Mert, geri döndüğünü açıkladı. Genç forvet de devre arasında Westerlo yolcusu olacak.

YUSUF MERT TUNÇ
6
RECEP GÜL

Belçika 2. Lig ekibi KVC Westerlo'ya ücretsiz kiralık giden ve satın alma opsiyonu 80 bin euro olan 19 yaşındaki sağ kanat oyuncusu Recep Gül, şu ana kadar 1 maçta 12 dakika süre aldı.

RECEP GÜL
5
OĞUZ KAĞAN GÜÇTEKİN

Merih Demiral'ın altyapıdaki takım arkadaşı Oğuz Kağan, yeteneğiyle hayal kurdursa da Fenerbahçe'de süre alamayınca Muriqi karşılığında kiralık olarak Rizespor'un yolunu tutan oyunculardan biri oldu. Oğuz Kağan, şu ana kadar ligde ve kupada toplam 2 maçta 101 dakika süre aldı ve 1 asist yatı.

OĞUZ KAĞAN GÜÇTEKİN
4
SEDAT ŞAHİNTÜRK

Beşiktaş'ın 600 bin euro satın alma opsiyonuyla Denizlispor'a kiraladığı Sedat Şahintürk, şu anakadar 2 kupa ve 1 lig maçında toplam 117 dakika süre alıp 2 asist yaptı.

SEDAT ŞAHİNTÜRK
3
BARIŞ ALICI

Fenerbahçe'nin Altınordu'dan büyük umutlarla transfer ettiği 22 yaşındaki sağ açık Barış Alıcı, bu sezon 5 lig ve 1 kupa maçında toplam 194 dakika süre aldı. Barış, 2 gol atıp 1 asist yaptı ancak Rizespor için 'as' oyuncu haline gelemedi.

BARIŞ ALICI
2
OĞUZHAN AKGÜN

Beşiktaş'tan İstanbulspor'a bedelsiz kiralanan 18 yaşındaki santrfor Oğuzhan, bu sezon 1 kupa ve 1 lig maçında toplam 152 dakika süre aldı ancak gol atamadı.

OĞUZHAN AKGÜN
1
ABDULCEBRAİL AKBULUT

Fnerbahçe altyapısından yetişen 18 yaşındaki sol bek, sezon başında BB Erzurumspor'a kiralandı. Cebrail, şu ana kadar 2 kupa maçında toplam 170 dakika süre alabildi.

ABDULCEBRAİL AKBULUT