Dr. Haydar Dümen Vazgeçmek zor oluyor
HABERİ PAYLAŞ

Vazgeçmek zor oluyor

Erkeklerin cinsel ilişkiden önce tanışıp bağlandığı mastürbasyon evlendikleri zaman başlarına dert açıyor. Çünkü ona öyle tutuluyorlar ki kadına geçemiyor, umdukları zevki alamıyorlar. Beyler, her şeyin fazlası zarar. Yol yakınken eski alışkanlıktan vazgeçmeye çalışın.

Acaba büyür mü?

Cinsel organım normalde küçük, ereksiyon halinde 17 santim. Bunun nedeni nedir? Bir de cinsel ilişkiye girince penis büyür mü?

CEVAP

Yavrum, diyelim ki senin boyun 1.75. “Bunun nedeni nedir?” diye sorarsan ben ne derim sana. Kimine göre normal, kimine göre büyük. Ama asla küçük değil. Senin büyümesini ister gibi bir halin var. Bu kadar saçmalamaya kapılarımız kapalı.

Haberin Devamı

Vücudumuz gelişir mi?

Sürekli mastürbasyon yapmak zararlı mı? Çok mastürbasyon yapınca vücudumuz anormal bir görünüm alabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, korkuların yersiz. Fazlası zarardır olayı her zaman doğrudur. Canım, hepiniz şunu orta çizgiye çekin. Yani haftada 2-3 niye yetmiyor?

Biriyle mi oldu?

30 yaşında, 6 aylık evliyim. Evlilik öncesi eşimle sürtünme yoluyla birlikte olduk. Evlendikten sonra ilişkiden korktuğunu söyleyip erteledi. İlk ilişkide kan gelmedi. Ayrıca vajinası geniş olduğu için ikimiz de zevk alamıyoruz. Bu onun daha önce biriyle birlikte olduğunu mu gösterir?

CEVAP

Değerli okurum, dokunun özelliğinden olabilir. Her insanın ağzı, burnu, gözü değişiktir. Kimi büyük, kimi küçük. Kimisinin dokusu porsuk, kimisininki esnektir. Bana inanıyorsan içimdeki ses, kızın böyle bir ilişkide bulunmadığıdır. Düz mantıkla bulunsaydı seni ve kendini niye oyaladı ki?

Günde 7 çok mu?

18 yaşındayım, günde 7 defa mastürbasyon yapıyorum. Çok zararlı olur mu? Ne olur yardım edin. Yoksa ben sapık mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sapık değilsin ama yapılacak çok işin var. Her şeyi bir yana bırakmışsın, varsa mastürbasyon yoksa mastürbasyon. Yani mastürbasyonkolik olmuşsun.

Boyu yeterli mi?

18 yaşında, 90 kilodayım. Penisimin küçük olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Cinsel organım 11-12 santim. Sizce bu boy iyi mi?

CEVAP

Değerli okurum, iyi. 2 santimi kasık yağları yutuyor. Kilo verdiğinde o görüntüye 2 santim de katılınca mükemmel olacak. Birazcık boğazını tutuver. Kısa yoldan sağlığın da kurtulur, mutlu da olursun.

Haberin Devamı

Hastalık mı kaptım?

20 yaşındayım. 2 hafta önce bir hayat kadınıyla birlikte oldum. Bir haftadır ağzımda yaralar, boğazımda iltihap var. Çok kötüyüm. Acaba hastalık mı kaptım?

CEVAP

Değerli okurum, kesinlikle mikrop kaptın. Ama oradan, buradan, onu bilemem. Bu tür organik rahatsızlıkta bir doktora gidip ağzını göstermenin ne sakıncası olabilir. Hastaneye gidebilirsin. Ağzını temiz tut. Antiseptik maddelerle gargara yap. Eczanelerde satılıyor. Bari böyle bir faydamız olsun.

Hamile kaldı mı?

3 yıllık ilişkim var. 22 yaşındayım. Arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte oluyoruz. Bu ay adeti gecikti. Hamile kalma ihtimali var mı? Adeti normalde de aksıyor. Birlikte olmayalı 15 gün geçti. Cevap verin.

CEVAP

Değerli okurum, sanırım olmadı. Ama sürtünme türü ilişkilerde cinsel organ üzerine akan meniden gebe kalma olasılığı var.

Kanama olmadı

Haberin Devamı

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik ama acı ya da kanama olmadı. Şimdi her ilişkiye girdiğimizde 2-3 gün acı çekiyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, acele ediyorsunuz. Adam acemi, geçiş süresi kısa. Yeterli ıslanma yok. Vajina esnek değil (zamanla esner). Son ihtimal vajinada iltihabi bir durum olabilir. Ama erkeğin yapısal özellikleri de rol oynar.

İlişki cazip gelmiyor

6 yıldır evliyim, ilk günlerden beri sekse isteksizim. Mastürbasyon daha cazip geliyor. Bir yanım tüm güzel kadınlarla olmak istiyor. Penisim 11 santim. Bu sebepten seksten soğudum. Evliliğim bitmek üzere. Bir de erken boşalıyorum. İlaç buldum, işe yarar mı?

CEVAP

Değerli okurum, internette bulduğun her ilacın işe yarayacağını sanmıyorum. Bütün sorunları üzerinde toplamışsın. Bir de yağlı güreşe çıkar gibi meydana çıkıp evlenmişsin. Kızcağızın da başını yakmışsın. Bu evliliğin düzelme ihtimali için tereddütlerim var. Son şans, profesyonelden yardım alın. Olursa olur (İhtimali azdır), olmazsa iki taraf da zaman kaybetmesin, şansınızı da köreltmeyin.

Şüphe ediyorum

22 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilk ilişkide kızlık zarı yırtılmadı. İkincisinde kanama olmadı. Kızlık zarı kalın ve esnek olsa da yırtılması gerekmiyor mu? Kızdan şüphelenmeye başladım. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, kalın değil, esnek. Neden şüphelendiğini merak ediyorum. Varsayalım ki senin olumsuz düşüncen doğru. Sen yaparken iyiydi sonra ne olacak?

Neden kan geldi?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Adet zamanı olmadığı halde kanama oldu. Sebebi ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarını incittin, belki de daha ileri gittin. Bu olay hakkında görmeden karar vermek zor. Bu ihtimal yüzde 50 dolaylarındadır, haberin olsun.

Geciktirici kullansam mı?

Erken boşalıyorum. Ne ben ne de benimle ilişkiye giren ilişkiden zevk alıyor. Acaba geciktirici kullansam bir zararı var mı?

CEVAP

Değerli okurum, deneyebilirsin. Yarar görmezsen bir hekime gitme zorunluluğun var, bunu unutma.

BÖYLE SORU YOK!

Evlenmeme 3 ay var

Düğünüme 3 ay kaldı ama endişelerim bitmiyor. Penisim sertleşince 4 santim oluyor, bazen ben bile göremiyorum. Bu durum beni çok üzüyor, ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, düğününü tebrik ederim. Ben yanındayım korkma. Ancak heyecandan olsa gerek sertleşmeyi tam sağlayamıyorsun. Ölçümü nasıl yaptın bilemiyorum, bir hata olabilir.

Bu konuyu yeniden ele alalım, her şeyiyle gözden geçirelim. Oğlum, eğer gerçek tam böyle ise okul cetveli ile mi ölçtün yoksa bir uzman mı ölçtü? Bu tür ufak tefek tökezlenmeler olurken iraden zarar görmesin. Önce durumuna bakalım, biz burada görev başındayız.

GÜNÜN SORULARI

Nasıl dizginlerim?

19 yaşındayım, cinsel organım 20 santim. Yurtta kalıyorum günde 6 kere mastürbasyona rağmen benimki hep sert. Arkadaşlarım uyurken de sert olduğunu söylüyor. Nasıl dizginleyebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, arkadaşlarının gözlemleri biraz abartı ama geriye ağzını şapırtadıp yutkunmak kalır. Mastürbasyona gelirsek; buna da mastürbasyon manisi denir. Toprak yol da yok, kaz kaz dur. Bu çaresizliği dur de. Cinsel ruhunu soğutmamaya bak. Tedavide kişinin kimlik yapısı ve evlilikte kadının durumu önemlidir. Sayılardaki zıtlıklar seni kendine güvensiz hale getirir.

Cinselliğe çok düşkün

4 aylık evli kadınım. Kocam cinselliğe çok düşkün. İşten gelir gelmez ilişkiye girmek istiyor. Göz göze gelmekten korkar oldum. Artık zevk almıyorum. Yardımcı olun.

CEVAP

Vah yavrum, zor iş. Kocan devamlı taciz halinde, seni zorluyor. Bu tarz seksolojik ilişki düşkünlüğü kalitede hep sorun yaratır. Doyumsuz ilişkinin altında yatan erken boşalma olabilir. Sayısal olarak tatmin olmama buna işaret eder. Cinsellik ne denli seninse, o denli de onun hakkı. Kalite ve zaman bakımından çiftleri kopmaz zincirlerle birbirine bağlar. Bu da sevgi, güveni gerektirir. Bu ortamda doğacak çocuklarda dört dörtlük bir kimlik oluşuyor.

GÜNÜN SÖZÜ

Şiir saza geçince türkü, aşk naza geçince öykü olur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder