Vatandaşlara Tek tırnaklı yedirmişler!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı hileli ürünler listesini kamuoyuna duyurdu!

Vatandaşlara Tek tırnaklı yedirmişler!
banner46
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaptığı denetimlerde birçok ilde alkollü içecekten bala, domuz etinden tek tırnaklı etine ve kuru yemişe kadar çok sayıda üründe hile yapıldığı belirlendi.
 
Tarım ve Orman Bakanlığı ‘Taklit ve Tağşiş’ listesini yeniledi. Son tahlillerde 618 firmanın bin 211 parti üründe taklit ya da tağşiş yaptığı tespit edildi.
 
İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere bir çok şehirdeki denetimlerde rastlanan hileler tek tek açıklandı. Sahtecilik yapılan ürünün, 130’u İstanbul’da, 73’ü Ankara’da, 123’ü İzmir’de, 101’i Adana’da, 56’sı Diyarbakır’da ve 65’i Bursa’da bulundu.
 
İSTANBUL’DA BİRÇOK MARKET VE RESTORANDA AT ETİ
İstanbul’daki birçok restoran ve market ürünlerinde at eti olduğu belirtildi. Fatih’te bir restoranda ve Pendik’te bir markette satılan ‘dana kavurmada’ at eti tespit edildi. Çok sayıda lahmacun dükkanında kanatlı hayvan eti, sakatat kullanıldığı belirlendi.
 
Beylikdüzü’nde satılan bir kahvede ilaç etken maddesi (Sildefanil) bulundu. Sancaktepe’deki birçok restoranda satılan ‘köfteden’ tek tırnaklı olarak bilinen at ve eşek çıktı. Gaziosmanpaşa’daki bir şirketin ‘dana eti’ olarak sattığı üründe tek tırnaklı ve kanatlı hayvan eti, Kadıköy’de satılan ‘dana kıymada’ da kanatlı hayvan eti tespit edildi.
 
İşte Anadolu Yakasında ki liste;
 
 


 
Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2019, 14:10

Aytekin Yaşar

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner17