TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan CHP’li Kaya, Trabzon’un Ortahisar ilçesindeki esnafın dertlerini dile getirdi. Ünlü markaların avukatları aracılığıyla düzenlenen operasyonlara tepki gösteren Kaya, şöyle konuştu:
 
 “Trabzon Ortahisar ilçemizdeki konfeksiyoncu esnaflarımıza, son zamanlarda imitasyon ürünleri sattıkları gerekçesiyle polisler ve avukatlar eşliğinde baskınlar yapılmaktadır. Zaten zor durumda olan, dükkân kirası, dükkân vergisi, personel giderleri, SGK primleri, elektrik parası gibi ağır masraflarla ve ekonomik krizle boğuşan esnaflarımız, bir de polis baskınlarına maruz kalınca çileden çıkma noktasına gelmiştir” Küçük esnafa ceza kesilen ürünlerin Türkiye’nin metropol illerinde adım başı satıldığını da hatırlatan Kaya, “Fabrikalarda, atölyelerde bu ürünlerin üretilmesine ve satışına göz yumulurken, hatta izin verilirken Trabzon esnafımızın baskınlara maruz kalması ve âdeta günah keçisi ilan edilmesi ve polisimizle karşı karşıya getirilmesi manidardır” dedi.
 
Taklit ürünlerle mücadele edilirken neden her seferinde küçük esnaflarımız hedef seçildiğini anlamakta zorlandığını ifade eden CHP’li Kaya, bu mücadelenin kaynağında yapılması gerektiğinin vurgulayarak şunları söyledi: “Sayın Ticaret Bakanına sesleniyorum: Bu konuyla mücadele edilecekse, yaptırım uygulanacaksa bu, küçük esnaflarımıza polis baskınları yaparak olacak iş değildir. Kaynağında mücadele edilmelidir. Küçük esnaflarımızı canından bezdiren bu sıkıntıyla ilgili gerekli yasal düzenlemelerin yapılmasını ve zor durumdaki küçük esnaflarımızın daha fazla huzursuz edilmemesini talep ediyoruz” dedi.
 
Editör: TE Bilisim