|

Vasiyeti milletin

Afrin’de terör örgütü PKK’ya yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nın ilk şehidi Astsubay Musa Özalkan, devletin zirvesinin katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehidin Telafer’de anaokulu veya kreş yaptırılarak adının verilmesi vasiyetini Türk milleti olarak biz kendimiz hallederiz” dedi. MHP liderinin özel kalemi, şehidin vasiyetini Bahçeli’nin üstlendiğini açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/01/2018 Çarşamba
Güncelleme: 08:16 - 24/01/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Zeytin Dalı Harekatı’nın ilk şehidi Astsubay Musa Özalkan son yolculuğuna uğurlandı.
Zeytin Dalı Harekatı’nın ilk şehidi Astsubay Musa Özalkan son yolculuğuna uğurlandı.

Zeytin Dalı Harekatında Kilis’in Gülbaba köyünün doğusunda terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı devlet töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin “Telafer’de anaokulu, kreş veya kültür merkezi yaptırılarak adının verilmesi” vasiyetini 80 milyon sahiplendi. Özalkan için Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camisi’nde tören düzenlendi. Şehidin annesi Hatice Özalkan, babası Selahattin Özalkan, kardeşleri, eşi taziyeleri kabul etti.




SOLUK ALDIRMAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, namazın ardından şehidin cenazesi başında yaptığı konuşmada “Şu anda Musa evladımız bizi dinliyor. Biz onun şehadetine şahidiz. O da bizim şu andaki saf tutuşumuza şahit. Çok önemli bir operasyonlar silsilesi içerisinde ordumuz, Mehmetlerimiz bu karda, kışta büyük bir mücadeleyi sürdürüyorlar. Kimlere karşı? Teröristlere karşı. Herhangi bir kavme, herhangi bir ırka karşı yapılan operasyon değil, bu operasyon tamamıyla PYD/YPG/PKK gibi terör örgütlerine yönelik, DEAŞ gibi bir terör örgütüne yönelik operasyondur” dedi. Erdoğan, “Bu millet kendi göbeğini kendisi kesecek ve bizi sınırlarımızda taciz eden üç beş tane ipsize, soysuza biz bu sınırlarda soluk aldırmayacağız” ifadesini kullandı.


MİLLET OLARAK HALLEDERİZ

Özalkan’ın sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarıyla adeta geleceği okuduğunu söyleyen Erdoğan, “Bu tweetlerde adeta şehadetten gelecek olan paranın bile nereye yatırılması gerektiğini de orada bildirdi. İnşallah bu millet güçlü. Biz bu noktada evladımızın inşallah bu vasiyetini zaten Türk milleti olarak biz kendimiz hallederiz. En güzeliyle hallederiz. İnşallah onu da yerine getiririz. Allah rahmet eylesin” dedi.

TEKBİRLERLE UĞURLANDI

Kılınan namaz ve konuşmaların ardından şehidin cenazesi tekbirlerle, askerlerin omzunda top arabasına alındı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, şehidin uğurlanması sırasında şehidin annesi ve eşinin koluna girdi. Özalkan’ın cenazesi toprağa verilmek üzere Ayaş ilçesinin Bayat Mahallesi’ne götürüldü.


BAHÇELİ ÜSTLENDİ

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Özalkan’ın, vasiyetini yerine getirecek. Bahçeli’nin Özel Kalem Müdürü Murat Çeliker, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Afrin şehidimiz Musa Özalkan’ın vasiyeti olan, Telafer’de anaokulu, kreş veya kültür merkezi yaptırılarak adının verilmesi isteğini, MHP Lideri Devlet Bahçeli üstlenmiştir” ifadesini kullandı.

SENİN ADINA ANAOKULU AÇACAĞIZ

Şehidin vasiyetiyle ilgili bir açıklama da Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi’den geldi. Salihi “Unutma ki şehidim bu vasiyetin gerçekleşecektir. Telafer’de senin adına bir anaokulu açacağız” ifadelerine yer verdi.



Şehadete koşarak gitti

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis’in Gülbaba köyünün güneydoğusunda terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan’ın annesi Hatice ve babası Selahattin Özalkan ile diğer aile üyeleri, taziyeleri kabul etti. Şehidin ağabeyi Hakimler ve Savcılar Kurulu Müfettişi Necip Özalkan, “Koşarak şehadet şerbetini içmeye gitti. Çok şükür annemin de babamın da başları dimdik” dedi. Özalkan, kardeşinin evli ve Ayşe Gökçen isimli 5 aylık bir kızı olduğunu belirtti.


Döktükleri kanın hesabını verecekler

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları ile birlikte şehit Özalkan’ın baba evine taziye ziyaretinde bulundu. Terör örgütlerine sert sözlerle yüklenen Akar, “Musa askerliği seviyordu, askerler de Musa’yı seviyordu. Ülkemiz için yapmamız gereken neyse dün yaptığımız gibi bugün de yapacağız. Bugüne kadar olan şehitlerimizin kanı yerde kalmadığı gibi Musa’nın da kanı yerde kalmayacak. DEAŞ dahil, YPG dahil, PKK dahil tüm teröristler hak ettikleri cevabı alacaklar ve döktükleri kanın hesabını verecekler” dedi.



#Afrin
#Zeytin Dalı Harekatı
#Musa Özalkan
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
6 yıl önce