• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
‘VAR’ denilen meret! METİN GÖKALP

‘VAR’ denilen meret(!)

metin.gokalp@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.07.2018, 00:00

Bütün bir ay boyu sürecek Dünya Kupası maç yayınlarına göre kurguladım, iş yaşamımı... Amman ne heyecan, ne heyecan! Öylesi ki; maçlardan satır atlamayayım diye, kağıt- kalemi bile hazırlamışım, masanın diğer kenarına...
En çok merakım da, bu turnuvanın kaç 'yıldız' oyuncu çıkaracağı ve yeni uygulamaya geçilen 'VAR' sistemiydi. İlk elemeler geçilirken, basında ilan edilen, gelecek vaad eden gençlerdeydi gözlerim...
Bir maç... İki maç... Beş maç! Oturduğum yerden beni havaya zıplatacak, heyecandan masaya yumruğumu vurduracak pozisyonların, ne kadarı aklımda kaldı, inanın hatırlamıyorum!

MBAPPE RÜZGARI

İlk, Meksika'nın solunda ani deparlar atan Lozano girdi radarıma... Bir sonraki maçında aynı etkinliğini gösteremese de, belli ki nüvesi sağlam, adam olacaklardan biri bu çocuk..
Fransızlar'ın bir Mbappe'si var mesela...
Turnuvanın en göze batan adamı bence...
Bir Ronaldo olamaz ama, gelecekte deli paralar kazanacak gözüküyor.
İlk maçta fazla ısınamadıkları gözlense de, İngiliz Lingard ile Dele Alli'nin özellikle ceza alanı içindeki yaratıcıkları, gerçekten çeşni kattı takımlarının futboluna... Yirmi iki yaşındaymış Fransız Pavard... Oyun alanındaki katettiği mesafe, en az seksen metre!
Doksan dakika boyunca onu izlemekten, yoruluyor insan! Çabuk, atletik, tekniği mükemmel, keza oyun zekasına da bakılırsa, dünyanın en iyi bekleri arasında sayacağız.
Çok değil, pek yakında... Hele hele attığı o muhteşem golü, ebediyyen unutamayacak futbolseverler... Keyifsiz keyifsiz izlediğim futbol ekranında, dişime tırnağıma birazcık dokunan, şimdilik bu isimler işte...

HATALARLA GÜZEL

'VAR' denilen naneye gelince! Futbol, hatalar oyunu... Futbol, hatalarıyla güzel...
Hakem, maçın tam en hızlı anında oyunu durdurmakla, oyunun içine ettiği gibi, tekrar tekrar izlediği pozisyonda bile kararını zar zor veriyor!
En çok merak ettiğimde, orta hakemin ekrana baktıktan sonra vermediği penaltıyı (verdiği de olabilir), penaltı olarak gören, acaba kaç VAR hakemi, anılarında dile getirecek, beklemekteyim!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA