ŞEHRİVAN -  Türkiye’de Koronavirüs Hastalığı (COVİD-19) tedbirleri kapsamında 16 Mart'tan bu yana eğitimlerine ara vermek zorunda kalan sürücü kursu sahipleri, Türkiye'nin normalleşme adımlarının atıldığı sektörler arasına girerek, haziran ayında eğitim-öğretime başlamak istiyor. 

NORMALLEŞME TAKVİMİ AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın hazırladığı pandemide 4 aşamalı normalleşme planı açıklanırken, bu plana göre ramazan ayından sonra uygulanan kısıtlamalarda kademe kademe rahatlama devreye alınması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, normalleşme programı kapsamında Sağlık Bakanlığının her sektörde bu adımların nasıl, hangi aşamalara göre ve ne şekilde atılacağıyla ilgili rehberler hazırladıklarını duyururken, plana göre, sürücü okulları, dans okulları, futbol ve basketbol okullarının ikinci aşamada açılması hedefleniyor. Ancak konuyla ilgili henüz bir resmi açıklama yapılmazken, sürücü kursları yetkililikleri haziran ayında eğitim-öğretime başlamak istediklerini kaydetti.

SÜRÜCÜ KURSLARI HAZİRAN AYINDA BAŞLAMAK İSTİYOR 

16 Mart'tan bu yana Koronavirüs Hastalığı (COVİD-19) tedbirleri kapsamında eğitimlerine ara vermek zorunda kalan sürücü kursu sahipleri, Türkiye'nin normalleşme adımlarının atıldığı sektörler arasına girerek, haziran ayında eğitim-öğretime başlamak istediklerini belirtti.

KÜTÜKOĞLU: HAZİRAN AYINDA EĞİTİMLERE BAŞLAMAK İSTİYORUZ

Van Sürücü Kursları Derneği Başkanı Sertaç Kütükoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’de son süreçte vaka sayısındaki düşüş ve normalleşme adımları atıldığını anımsatarak, kuaförlerin hizmet vermeye başladığını, AVM'lerin açıldığını, ticari taksilerin tek-çift plaka uygulamasının da kalktığını hatırlatan Kütükoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “16 Mart'tan tarihinden itibaren Koronavirüs Hastalığı (COVİD-19) tedbirleri kapsamında eğitimlerine ara vermek zorunda kaldık. Türkiye’de normalleşme adımları atıldığı bu süreçte açılan sektörlerin arasında bizlerde yer almak istiyoruz. Özellikle haziran ayında itibaren eğitim-öğretime başlayarak normalleşme adımları atılan sektörler arasında olmak istiyoruz” diye belirtti.

KÜTÜKOĞLU: TEDBİRLERLE KURSLAR AÇILABİLİR

Kütükoğlu, sürücü kurslarının alacağı önlemlere ilişkin şu bilgileri verdi: “Müracaat eden kursiyerlerin derslerinin sabah, öğlen ve akşam veya ikiye ayrılarak verilmesini sağlayabiliriz. Böylece sosyal mesafe korunur. Kursiyerlerimizin teorik eğitim sonrası direksiyon eğitimine devam etmeleri gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne eğitim öncesi aracın dezenfekte edilmesi, eğitimde direksiyon simidinin kapatılması, maske ve siperlik takılması, dezenfektan kullanması ve birebir eğitim verilmesi önerilerini sunulduğunu biliyoruz. Eğitimden sonra aracın havalandırılarak, önlemleri uygulayarak bir sonraki kursiyerin eğitimine devam edilir” dedi.

KÜTÜKOĞLU, TEK TEK AÇIKLADI

Yönetmeliğe göre bir kursiyere günde en fazla 2 saat eğitim verilebildiğini aktaran Kütükoğlu, "Direksiyon eğitimlerinde de sirkülasyonun azalması, riski de azaltmaktadır. Bir kursiyere isteği doğrultusunda 4 saate kadar eğitim vermeyi talep ediyoruz. Böylece bir kişinin eğitim süresinin artmasıyla kişi sirkülasyon sayısı azalacak ve bulaş riski de düşecek. Bu noktada Türkiye ve ilimizde kursların açılmasını bekliyor, hazır olduklarımızı ve kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz" diye konuştu.


 

Editör: TE Bilisim