Van'da kayyum protestosuna katılan bir göstericinin dövülerek gözaltına alınmasına tepki

Van'da kayyum protestosuna katılan bir göstericinin dövülerek gözaltına alınmasına tepki
© REUTERS/Sertac Kayar
By Zehra Yildiz
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Van’da polisin, üç HDP’li belediye başkanının görevden alınarak yerine kayyum atanmasını protesto eden bir kişiyi ağır şekilde darp ettiği iddia edildi.

REKLAM

Diyarbakır, Van ve Mardin'de HDP’li belediye başkanlarının görevden alınarak yerine kayyum atanmasını Van’da protesto eden bir kişiyi polisin darp ettiği iddia edildi. HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, polisin orantısız güç kullanarak gözaltına aldığı kişinin zihinsel engelli olduğunu ve aylık doktor kontrolü için Van'a geldiği sırada bu olayın gerçekleştiğini aktardı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Van’daki protestolar esnasında polis bir kafeye sığınan eylemciyi yere yatırdıktan sonra kask ve copla darp ediyor.

Görüntülerin ardından Van Barosu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, söz konusu olayla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Van’da yaşanan olayla ilgili AKP Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ise, görüntülerin ‘korkunç’ olduğunu belirterek, göstericiye şiddet uygulayan kolluk görevlilerinin derhal görevden alınması için gerekli işlemlerin yapılacağını açıkladı.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

İçişleri Bakanı Soylu'dan 'hediye' iddialarına yanıt: Araştırılması için denetleme talimatı verdim

Diyarbakır'da kayyum tepkisi; protestoculara tazyikli suyla müdahale

Fransız polisi göçmen teknelerine karşı 'saldırgan' taktikler kullanıyor