Van’da ilkleri içerisinde barındıracak ‘İpek Park’ hayata geçiyor

Van’da ilkleri içerisinde barındıracak ‘İpek Park’ hayata geçiyor
Van’ın İpekyolu Belediyesi tarafından kente değer katacak olan ‘İpek Park’ projesi hayata geçiriliyor.

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, “Şehrin merkezi noktalarından birinde 12 dönümlük, kıymetli değerli bir yeri, yeşil alana çeviriyoruz ”dedi.

“PARK KÜÇÜKTEN BÜYÜĞE HER KESİME HİTAP EDECEK”

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, 2020 yılında devam eden ve yapılacak olan projeler hakkında kentteki ulusal ve yerel basın mensuplarını bilgilendirmeye devam ediyor. Belediye hizmet binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Aslan, İpekyolu Belediyesi olarak yapacakları hizmetleri anlattı. Belediyenin ‘Plan ve Proje Müdürlüğü’ tarafından tasarlanan, prestij projelerinden olan ve 2020 yılının sonlarına doğru tamamlanması planlanan ‘İpek Park’ projesinin küçükten büyüğe herkesin beğeneceğini dile getiren Belediye Başkan Vekili Aslan, projenin içinde birçok ilki de barındırdığını söyledi.

“PARK, İÇİNDE İLKLERİ BARINDIRACAK”

İlçeye bağlı Şerefiye Mahallesi’nde bulunan 12 dönümlük alana inşa edilecek 7 bin metre kare yeşil alana sahip, 430 metre yürüyüş yolunun bulunacağı ‘İpek Park’ kültür ve eğlence merkezi olarak tasarlandı. Parkın içerisinde ters ev, buz pisti, oyuncak müzesi, tematik oyun parkı gibi kentte ilk kez bulunacak yapıların yanında spor alanları, engelsiz kafe ile konsept fotoğraf çekim alanları da yer alacak.

BAŞKAN VEKİLİ ASLAN: 12 DÖNÜMLÜK BİR YER YEŞİL ALAN OLACAK

İpek Park projesinin belediyeye bağlı ‘Plan ve Proje Müdürlüğü’nün büyük emek vererek tasarladığını belirten İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, “Bugün çok kapsamlı, nitelikli bir proje. Aslında Van’da ilk defa yapılacak projelerden birisi. Bu projeyi gerçekleştirmek için TOKİ’den yaklaşık 12 dönümlük yerin hem park hem de yola terkinin aldık. Gerçekten Belediyemizin çok önemli bir hizmeti olacak. Tam şehrin merkezi noktalarından birinde 12 dönümlük, kıymetli bir yeri, yeşil alana çeviriyoruz. Vatandaşlarımızın eğlenebileceği, güzel vakit geçirebileceği bir park olacak.” Dedi.

“PARKIN İÇİNDE 12 METRELİK ELSA KULESİ BULUNACAK”

Belediye Başkan Vekili Aslan, ‘İpek Park’ projesinin kentin çehresini değiştireceğini ifade ederek, “Bu parkta ilkler olacak. Burası kış memleketi bizde istedik ki burada bir buz pisti olsun. Buz pistimiz kapalı olarak 650 metre kare olacak. İlk etapta 350 metre karelik bir alanda hizmet vereceğiz. Daha sonra talebe göre bu alan genişletilebilir. Parkın içinde çocuklarımız için oyuncak müzesi olacak, burada masalsı bir kule olsun istedik ve Elsa Kulesi yaptık. Bu kulenin yüksekliği 12 metre olacak. Tematik oyun parkı yapacağız. Böyle bir oyun parkı maalesef Van’da yok, bu da şehrimiz için bir ilk olacak. Bir sürü çizgi film karakterine ait figürler bu alanda yer alacak. Çocuklar burada hem oyun oynayacak hem de fotoğraf çekimi yapacak. Park içerisinde basketbol, voleybol sahası ve spor aletlerimiz bulunacak. Vatandaşlarımızın daha iyi vakit geçirebilmesi için Kamelya ve oturma alanları olacak.” Diye konuştu.

“PROJE 2020 YILI SONUNDA HAYATA GEÇECEK”

Projenin 2020 yılının sonlarına doğru hayata geçebileceğini söyleyen Başkan Vekili Aslan, şöyle konuştu: “Bu alanın yanında resmi kuruma ait alanımız var. Burada ileride belki evlendirme dairesi yapacağız. Yapacağımız, buz pistleri, kayak pistleri hepsi taşınabilecek. Miadını dolduran bütün yapıları farklı şekillerde değerlendireceğiz. Geri dönüşüm olacak. Yani devletin bir kuruşu zayi olmayacak. Projenin ihalesini Temmuz ayı sonuna kadar yapmayı planlıyoruz.”

Program, daha sonra soru-cevap şeklinde sona erdi.