Van uluslararası büyük bir zirveye ev sahipliği yapacak.10-11 Mayıs tarihleri arasında Van’da yapılacak olan Uluslar arası Yenilenebilir Enerji Zirvesi’ne yurt dışından ve yurt içinden birçok önemli ismin katılması bekleniliyor. 

Van Ekonomist Dergisi’nin öncülük ettiği ve Van’da birçok kurum ve sivil toplum örgütünün destek vereceği zirve ile ilgili bir lansman toplantısı düzenlendi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan toplantıya Van Vali Yardımcısı Sinan Aslan, Yüzünciyıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Van Organize ve Sanayi Odası Başkanı Şemsettin Bozkurt, Ak Parti İl Başkanı Zahir Soğanda,Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Mehmet Kurukçu,kurum amirleri, STK başkanları ve iş dünyasından bazı önemli isimler katıldı.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Van Ekonomist Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Orhan Olgun,zirve ile ilgili yaklaşık 6 aydır çalışma yürüttüklerini ifade ederek,’’Zirve öncesi kurumlarımız ile görüştük onların desteğini arkamızda his ettik bu destek ile çalışmalara başladık.Yurt içi ve yurt dışından birçok sektörün temsilcileri ile görüştük.Hemen hemen hepside projeye destek vereceklerini ifade ettiler.Sonra konu ile ilgili Van Milletvekillerimiz Sayın Burhan Kayatürk ve Sayın Beşir Atalay ile görüşmeler yaptık konu ile ilgili sayın valimiz sayın rektörümüz ve sayın oda başkanımız ile yapılan görümlerin ardından çalışmalarımıza hız verdik.

İnşallah Van Mayıs ayında büyük bir zirveye ev sahipliği yapacak bunun inancı ile hareket ederek çalışmalarımıza devam edeceğiz’’dedi.

Van Vali yardımcısı Sinan Aslan ise, böyle bir projenin Van’da yapılmasından dolayı mutlu olduklarını bu projenin Van’ın gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi. Yüzünciyıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ve Van Organize ve Sanayi Bölgesi Başkanı Şemsettin Bozkurt projenin Van için önemli olduklarını söyledi ve kurum olarak üstüne düşen göreve hazır olduklarını dile getirdiler. Yapılan konuşmaların ardından toplantı sona erdi. (vandahaber)

 

Editör: Wan Haber