Van'da gözaltılar protesto edildi

Van'da gözaltılar protesto edildi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve KESK Van Şubeler Platformu 25 kişinin gözaltına alınmasını protesto etti.

Van'da bu sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında 25 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltılarla ilgili HDP ve KESK Van Şubeler Platformu ayrı ayrı basın açıklaması yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl binasında yapılan açıklamada konuşan HDP Van İl Eşbaşkanı Yadişen Karabulak, hükümetin hedef gösteren ve partilerinin çalışmalarını kriminalize etmeye dönük açıklamalarının ardından Türkiye’nin bir çok yerinde Kürt siyasetçilere yönelik operasyonların gerçekleştiğini ifade etti.

Gözaltıların hemen yerel seçimin öncesinde gerçekleşmesinin manidar olduğunu belirten Karabulak, “31 Mart seçimlerini kaybedeceklerini gördükleri için farklı yöntemleri devreye koydular. Ancak yine sonuç alamayacaklar. Baskılar bizi asla yıldırmayacak aksine mücadele azmimizi daha da güçlendirmektedir. Her ne sebeple olursa olsun sadece partimizde siyaset yapan arkadaşlarımızın kapılar kırılarak gözaltına alınmalarını kınıyoruz. Gözaltına alınanlar siyasi parti faaliyeti yürüten arkadaşlarımızdır. Buradan çağrıda bulunuyoruz. Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın” dedi.

KESK Van Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Latif Tül  de yaptığı açıklamada, "Bu sabah saatlerinde bir çok arkadaşımız gözaltına alınmış. Dosyaya gizlilik kararı konulduğu için arkadaşlarımızın hangi gerekçe ile gözaltına alındığını tam olarak bilemiyoruz. Mevcut iktidar yerel yönetim seçimlerine yaklaştığımız bugünlerde sendikal hak ve özgürlüklerine, emek, barış ve demokrasi taleplerine sahip çıkan yönetici ve üyelerimiz nezdinde tüm demokratik kamuoyunu baskı altına almak istemektedir" diye konuştu.

Gözaltı operasyonlarını kınadığını belirten Tül, "Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı, hukuk tanımaz saldırılara son verilmelidir. KESK olarak ülkemizde yaratılmak istenen kuşatmaya rağmen, şiddet ve baskının sona erdirildiği, hiç kimsenin demokratik talepleri, düşünceleri nedeniyle cezalandırılmadığı bir ülke için emek ve demokrasi mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.