Van Altı Nokta Körler Derneği üyesi, yüzde 90 engelli Nurullah Benek, kendi anlatımına göre; 9 Kasım günü Sıhke Caddesi’nde bulunan PTT binasına giderek, bina önündeki bankamatikten para çekmek istediğini söyledi.
Sıraya giren Benek, PTT Kart ile işlem yapması için sırada bulunan bir vatandaştan yardım istedi. PTT Kart ile şifresini şahsa veren Benek, sırada beklemeye devam etti.

KARTI DEĞİŞTİRDİ

Yaşananları anlatan Benek, şahsın daha sonra ‘işim çıktı’ diyerek kartı önündeki başka bir şahsa verdiğini söyledi.
Benek, yaşananları şöyle anlattı:
“Eşimin kartı ile PTT’deki 500 lirayı çekecektim. Görme engelli olduğumu söyleyerek PTT Kartımı ve şifremi önümdeki bir şahsa verdim. Kartımı verdiğim şahıs biraz bekledikten sonra, o da onun önünde bekleyen başka birisine kartı teslim etti ve ‘işim çıktı acilen gitmem lazım, arkadaşa sen yarım et’ dedi, kartı verdi ve gitti.”

PARASI ÇEKİLMİŞTİ

Sıra kendisine gelince kartı alan ikinci şahıs yardımıyla parasını çekmeye çalıştığını ancak kartın şifreyi kabul etmediğini belirten Benek, şunları anlattı:
“Adam kartı bankamatik yuvasına sürdü, şifreyi söyle dedi, ben de söyledim ancak bankamatik kartımı yuttu. Daha sonra PTT görevlilerine durumu anlattım, cihazı açtılar, kart bana ait değildi, demek ki kartımı ilk verdiğim şahıs, benim kartımı yanına almış, başka bir kartı bana yardım etmesini söylediği şahsa vermişti. PTT görevlileri hesapta para olmadığını da söyleyince anladım ki o kişi tarafından dolandırılmışım.”

KARAKOLA BAŞVURDU

Benek, daha sonra da 2 Nisan Polis Karakolu’na giderek dolandırıldığı yönünde ifade verdiğini ve kendisini dolandırdığını belirttiği şahıs hakkında şikâyetçi olduğunu söyledi.
Benek, ifadesinde, yüzde 90 görme engelli olduğu için şahsı teşhis edemeyeceğini, ancak konuşmasından şahsın 25-30 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğini söyledi. 

BEBEĞİN MAMA PARASI

Olaydan maddi ve manevi olarak olumsuz etkilendiklerini belirten Benek, şunları söyledi:
“Belki bazıları için 500 liranın değeri yoktur, ama ben bir görme engelliyim, gelirim de bu engelli parasıdır. Ailemde 3 engelli daha var, 8 nüfusa bakıyorum. Eşim de bu parayla çocuklara mama, bir şeyler alacaktı. Zaten en fazla eşim üzüldü. Allah kanbul etmesin, ne diyeyim, böyle insanlar da var. İyi niyetimin zararını çekiyorum.”

Kaynak: Prestij Gazetesi

Editör: TE Bilisim