Van ve Diyarbakır'da dört ilçeye kayyım atandı

Van'ın Erciş ile Diyarbakır'ın Bismil, Kayapınar ve Kocaköy ilçelerinin HDP'li belediye başkanları görevden uzaklaştırıldı, yerlerine ilgili ilçelerin kaymakamları vekil olarak atandı

Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, terör soruşturması nedeniyle gözaltında bulunan HDP'li Erçiş Belediye Başkanı Yıldız Çetin'in yerine Erciş Kaymakamı Nuri Mehmetbeyoğlu'nun, belediye başkan vekili olarak görevlendirildiği belirtildi.
Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, gözaltında bulunan HDP'li Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz, Kocaköy Belediye Başkanı Rojda Nazlıer ve Kayapınar Belediye Başkanı Keziban Yılmaz'ın yerine sırasıyla ilçelerin kaymakamları Kerem Süleyman Yüksel, Yusuf Turhan ve Ünal Koç'un belediye başkan vekili olarak görevlendirildiği belirtildi.

Öte yandan Mezopotamya Ajansının haberine göre gözaltında olan ve yerlerine kayyım atanan Kayapınar, Bismil ve Kocaköy Belediye eşbaşkanlarının tamamı için adaylıklarının kesinleştiği 31 Mart Yerel Seçimlerde soruşturma başlatıldığı ve geçmişe dair eylem, etkinlik ve açıklamalara dayandığı ortaya çıktı. Habere göre İçişleri Bakanlığınca görevden alınarak yerlerine kayyum atanan Kayapınar Belediyesi Eşbaşkanı Keziban Yılmaz, Bismil Belediye Eşbaşkanı Orhan Ayaz ve Kocaköy Belediye Eşbaşkanı Rojda Nazlıer'in görevden alınmasına gerekçe yapılan soruşturmanın 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde adaylıklarının kesinleşmesinden hemen sonra başlatıldığı ortaya çıktı. Her 3 belediye eşbaşkanına yöneltilen suç isnatlarının, seçimden çok önceki tarihlerde gerçekleştiği iddia edilen suçlamalar olmasına rağmen soruşturmaların tamamı 2019 tarihli. Söz konusu soruşturmalar, "terör suçları" kapsamında açıldı.

Kategoriler

Güncel