Haber Merkezi

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı KYK yurtlarında barınan erkek öğrencilere yönelik 'Zoru Başaranlar Kariyer Sohbetleri' programı düzenlendi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurt Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından ‘Zoru Başaranlar Kariyer Sohbetleri’ kapsamında, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı KYK yurtlarında kalan erkek üniversite öğrencilerine yönelik "Zoru Başaranlar Kariyer Sohbetleri" programı düzenlendi.

Van Yurdu Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü şube müdürleri, yurt müdürleri ve merkez yurt öğrencileri ile ilçe yurtlarında kalan öğrenciler katıldı.

Öğrencilerin bireysel, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, "Hayatta topluma faydalı bireyler olabilmek için bir alt yapıya ihtiyaç var. Bu donanımı da insan en güzel bir şekilde öğrencilik dönemlerinde kazanıyor. Akademi alanında sizlere katkı sunacak ‘Kariyer Sohbetleri’ kapsamında sayın Yüzüncü Yıl Üniversitemiz Rektörü Hamdullah Şevli beyi sizlerle bir araya getirmek istedik. Sayın rektörümüze bugün bizimle beraber olduğu içinde ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan ve öğrenciliği ve akademik yaşamı hakkında öğrencilerle sohbet eden Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ise, akademik yaşamı hakkında dönemsel olarak vermiş olduğu önemli kararları öğrencilere aktardı. Yaşamı ve akademik hayatında unutamadığı anıları da öğrencilerle paylaşan Şevli, gençlerin hayatları konusunda alacakları kararların çok önemli olduğunu belirtti.

Sohbetin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Şevli, böyle bir programda yer almaktan memnun olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Öğrenci Yurtlarında kalan gençlerle bir araya gelen Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli’ye teşekkür ederek, tablo takdiminde bulundu.

Program katılımcıların toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.