Van'daki tekne faciasında ulaşılan cenaze sayısı 19'e yükseldi

Van'daki tekne faciasında ulaşılan cenaze sayısı 19'e yükseldi

Van Gölü'nde batan, içerisinde mültecilerin bulunduğu tekne ile ilgili yürütülen çalışmalarda ulaşılan cenaze sayısı 19'e yükseldi.

Gevaş ilçesi Altınsaç Mahallesi'nden 27 Haziran’da  Van Gölü'ne açıldıktan sonra batıp, Çarpanak Adası açıklarında 107 metre derinlikte bulunan teknede hayatını kaybeden mültecilere ait cenazeler çıkarılmaya devam ediliyor. 

Sabah saatlerinde çalışmaların yürütüldüğü bölgeye gelen Jandarma İç Güvenlik Timleri, JAK, Sahil Güvenlik, Emniyet Müdürlüğü, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri, Deniz Kuvvetlerinden bir ekip ile Milli Savunma Bakanlığı’nca İstanbul'dan gönderilen 6 kişilik SAK timi, teknenin bulunduğu bölgeye hareket etti.

Gölün yüzeyinde ve kıyılarda yürütülen çalışmalarda daha önce 13 cenazeye rastlanmıştı. 

Ekiplerin 4 ROW ve 4 sonar cihazıyla çalışma yürüttüğü çalışmalar sonucu öğleden önce 2 cenazenin tekneden çıkarılmasının ardından 4 cenazeye daha ulaşıldı. Ulaşılan cenazeler Adli Tıp Kurumu’na (ATK) kaldırıldı.

Teknedeki cenazeler kancalama yöntemiyle su yüzeyine çıkarılıyor. Row cihazlarına kanca takılıp, cenazeler tek tek tekneden çıkarılacak. 

aa-21968229-2-t.jpg

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.