Valisi Doğanay, Şehit Ailelerini ve Gaziler Derneği’ni Çanakkale’ye Uğurladı

2017-08-19 05:12:29

Valisi Doğanay, Şehit Ailelerini ve Gaziler Derneği’ni Çanakkale’ye Uğurladı

Artvin’deki Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği ilimizde bulunan şehit aileleri ve gazilerimiz için Çanakkale’ye gezi programı düzenledi. Halitpaşa Meydanı’nda otobüslerle hareket eden grubu Artvin Valisi Ömer Doğanay uğurladı.

Artvin Valiliği Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği, Çanakkale’ye gezi programı düzenledi. Halitpaşa meydanından iki otobüs kaldıran dernek üyelerini uğurlamaya Artvin Valisi Ömer Doğanay’da geldi. Vali Ömer Doğanay burada Artvin Şehit Aileleri ve Gaziler Dernek başkanı Naim Günal’a Türk Bayrağı hediye ederek; bu bayrağın tarih yazıldığı o topraklara Artvin’i temsilen asılmasını istedi.

Çanakkale Savaşı’nın Dünya tarihinde önemli yeri olduğuna işaret eden Dernek Başkanı Naim Günal, programın üç gün süreceğini belirterek amaçlarının o ruhu gelecek nesillere aktarmak olduğunu söyledi.

Dernek Başkan Yardımcısı Fevzi Genç ise, “Geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin vatanımız olduğunun tapu senedi Bitlis’e bir gezi düzenledik. İkinci gezimizi ise bir başka tapu senedimiz olan Çanakkale’ye gerçekleştireceğiz” dedi.

Şubat 2017 tarihinde kurulan dernek hakkında bilgi veren Genç, gezinin amacını ise bu anlayışı nesilden nesile aktarmak, insanların ruhuna yerleştirmek olduğunu belirtti.

Şehit aileler ve gazilerimiz aynı ortamı paylaşmaları olduğunu ifade eden Genç, “Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin kendilerine ait olan sosyal ve konunu haklarının kendilerine kavuşturulması eksik noksan kalan bir şey varsa o hakların da ortaya çıkartılması için böyle bir birlikteliğe karar verdik” dedi.

Başta 1071 Malazgirt Zaferi’yle başlayan ve bu toprakların vatan edilmesine vesile olan bu büyük mücadelelerin Çanakkale’de yerinde görmek olduğunu belirtti.


Serhad Artvin Gazetesi © 2012 Tüm Hakları Saklıdır.
İnönü Caddesi. Karahan İşhanı No:16/A - ARTVİN -- Tel :0(466) 212 11 29 - Faks: 0(466) 212 38 84 - E-Posta: osengun{at}hotmail.com