son haberler

Valilikten Açıklama; Güvenlik Tedbiri Alınacak

Yayınlanma Tarihi: 4 Şubat 2020 okunma

Valilikten Açıklama; Güvenlik Tedbiri Alınacak
Gündem
0

Ordu Valiliği Çaybaşı’ndaki çöp alanında yaşananlarla ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İlimiz Çaybaşı ilçesi İlküvez mahallesi Göksu mevkiinde, Ordu Büyükşehir Belediyesine ait Katı Atık Bertaraf Tesisinin dengeleme havuzunun ve biyolojik arıtma tesisinin dolmak üzere olduğu, tesis içerisinde yer alan 3 ayrı çöp döküm sahasından (loglardan) dengeleme havuzuna gelen ana hattın kapatıldığı, çöp döküm sahalarında biriken sızıntı suyun eriyen kar suyuyla birleşmesi sebebiyle çöp döküm sahalarında (lotlarda) taşma noktasına geldiği, yapılan incelemede tespit edilmiştir.

Katı Atık Bertaraf Tesisinin dengeleme havuzunda biriken sızıntı suyun taşması halinde, doğal ortama, çevreye ve insan sağlığına zarar vermesi kaçınılmazdır.

Bu sebeple, tesisin dengeleme havuzunda biriken ve taşma noktasına gelen sızıntı suyun, dün geceden itibaren OSKİ Genel Müdürlüğüne ait vidanjörler tarafından çekilerek, tahliye edilme işlemine başlanmıştır.

Katı Atık Bertaraf Tesisi içinden vidanjörlerle çekilen sızıntı sular, OSKİ’ye ait arıtma tesislerine götürülerek, arıtma işlemine tabi tutulmaktadır.

Ayrıca, Katı Atık Bertaraf Tesisi içerisindeki sızıntı suların doğal ortama, çevreye ve insan sağlığına tehdit ve tehlike oluşturmaması için OSKİ Genel Müdürlüğü tarafından gerekli önlem ve tedbirlerin alınması sağlanacaktır.

Sızıntı suyunun, tesis içerisinden tahliyesi için yürütülecek çalışmalara, yöre sakinlerinin sağduyu davranıp, müdahalede bulunmaması önem arz etmektedir.

Çevre ve halk sağlığı açısından son derece önemli olan sızıntı suyunun tahliyesi çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için Valiliğimizce gerekli olan emniyet ve güvenlik tedbirleri alınacak ve uygulanacaktır”

 

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.