Yalova Valiliği örnek bir uygulamaya imza attı. Valilik bahçesinde yapılacak düzenleme kapsamında kaldırılması gereken ağaçlar getirilen makine ile yerlerinden sökülerek başka bir yere transfer edildi.
Ağaç kesimleri ile gündeme sıkça taşınan Yalova bu kes örnek bir uygulamaya ev sahipliği yaptı. Yalova Valiliği Bahçesinde, İl Özel İdaresi tarafından ihaleye çıkılan düzenleme çalışmasının startı verildi. Bu çalışma kapsamında valilik bahçesinin Cengiz Koçal Caddesi tarafında yer alan ağaçların da kaldırılması gerekliliği doğdu. Bunun üzerine Yalova Valiliği devreye girerek, Kocaeli ilinden ağaç sökme makinesi talep etti. Kocaeli'den getirilen makine akşam saatlerinde valilik bahçesindeki ağaçları tek tek yerinden çıkarttı. Ağaçların zarar görmemesi için gövdesi ve kökleri korumaya alınan ağaçlar belirlenen noktaya transfer edilerek toprağa dikildi.
Öncesinde gerekli inceleme yapıldı
Yalova Valiliği ağaçların söküldüğü yerden taşınacağı noktaya dikilmesinden sonrası için de gerekli incelemeleri yaptırmayı ihmal etmedi. Ağaçların bulunduğu yerdeki toprakla götürülerek dikildiği yerin toprak analizleri de yaptırılarak ağaçların burada zarar görmeden yaşamalarının mümkün olup olamayacağı tespit edildi. Bu analizlerde uygun sonuç çıkınca düğmeye basılarak ağaçların transfer işlemi gerçekleştirildi.
Çevreciler valiliğe koştu

Yalova Valiliği bahçesindeki ağaçların kesildiği duyumunu alan çevreciler ise gece vakitlerinde olay yerine geldiler. Ancak ağaç kesimi yapılmadığı ve ağaçların makinelerle sökülerek uygun şartlarda transfer edildiğini gören çevreciler derin bir nefes aldılar.

Editör: TE Bilişim