Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Valilik Açıkladı..

Molotof Yapmak İsteyenler İçin

Molotof Yapmak İsteyenler İçin Akaryakıt Satışının Bidon vb Şekilde Satışı Yasaklandı

Karabük Valiliği bir duyuru yayımlayarak şöyle dedi;

Ülkemizin terörle mücadelede çok hassas bir dönemden geçtiği ve terör örgütünün eylem sürecini artırmaya çalıştığı bu günlerde huzur ortamını bozmak için özellikle provokatif nitelikli eylemlerde kullanılan Molotof bombası yapmak ve muhtemel güvenlik zafiyeti oluşturmak için bidon, şişe ve benzeri kaplarla benzin, mazot, gaz vb. yanıcı madde tedarik etmeye çalıştığı bir gerçektir.

Ancak mer’i mevzuat incelendiğinde akaryakıt istasyonlarında bidon, şişe ve benzeri kaplarla yanıcı maddelerin satışını engelleyici yasal bir düzenleme bulunmadığı anlaşılmaktadır.

Bu nedenle ilimiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonlarından bidon, şişe vb. kaplarla açıkta akaryakıt satışına düzenleme getirilmesi amaçlanmıştır.

1- Karabük il sınırları içinde zorunlu haller dışında akaryakıt istasyonlarından bidon, şişe ve benzeri kaplarla ya da açıktan yakıt alımı ve satımı yasaklanmıştır.

2- İlgili diğer mevzuat hükümleri saklı kalmak şartıyla, açıktan zorunlu hallerde bidon, şişe ve benzeri kaplarla benzin, mazot, gaz vb. yakıt satışı yapılmadan önce yakıt almak isteyen kişinin kimlik fotokopisi alınacak, fotokopinin arka yüzüne kendi el yazısıyla adres ve telefon bilgileri yazılacak, yakıtı alış sebebi de belirtilerek imzalanacak, ayrıca firma yetkilisinin erişebileceği, gizliliğe ilişkin tedbirler alınmış olarak muhafaza edilecek ve firma yetkilisi tarafından akaryakıtın verilmesine müteakip ivedilikle bağlı bulunduğu Polis Merkezi Amirliğine/Jandarma Karakol Komutanlığına fiziki olarak veya digital ortamda (mail, WhatsApp v.b. gibi usullerden biriyle), bildirilecektir.

3- Akaryakıt istasyonlarında açıktan yakıt alan kişilerin kimlik belgelerinin tutulduğu dosya ve klasörler bağlı bulunulan Polis Merkezi Amiri/Jandarma Karakol Komutanı tarafından gerekli görülen hallerde denetlenebilecektir.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO