Koronavirüs salgınına karşı ilimizde oluşturulan   ‘Vefa Sosyal Destek Grubu’na destek olan Küplü Köyü muhtarı Hüseyin Demirbaş köyünde başlattığı uygulama ile sokağa çıkmaları yasaklanan 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için esnaflardan ve eczanelerden alış-veriş yaparken maske ve eldiven kullanmamasının yanı sıra paraları sayarken iki defa yaladıktan sonra vermesi büyük şaşkınlık ve tepkilere neden oldu.

 İçişleri Bakanlığının 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara ''Sokağa çıkma yasağı'' genelgesi doğrultusunda Bilecik Valiliği bünyesinde oluşturulan ''Vefa Sosyal Destek Grubu''  tarafından, ihtiyacı olan vatandaşların evlerinden çıkmasını önlemek ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gıda maddelerinin yanı sıra temizlik malzemesinin bulunduğu paketler teslim edildi.

 Merkeze bağlı Küplü Köyü Muhtarı Hüseyin Demirbaş, ''Vefa Sosyal Destek Grubu''na destek olmak amacıyla köyünde başlattığı uygulamayla sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü yaşayanların ilaç başta olmak üzere diğer ihtiyaçlarını karşılamak için alış-veriş yaptı.

Tepki aldı

Alışveriş yaptığı sırada Valilik basını tarafından görüntüye alınan Küplü Köyü Muhtarı Hüseyin Demirbaş’ın hiçbir sağlık önlemi almaması dikkatlerden kaçmadı. Muhtar Demirbaş’ın ne maske nede eldiven takmaması büyük tepkilere neden olurken, alışveriş yaptığı sırada esnafa ödeme yapmak üzer cebinden çıkarttığı paraları yalayarak sayması ve bu günlerde hijyene dikkat edilmemesi  ise tepkilere neden oldu.

Cami hoparlöründen 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulunan muhtar Demirbaş, ''Köyümüzde sokağa çıkma yasağı olduğundan dolayı böyle bir uygulamaya geçtik. 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın tek tek evlerine giderek ulaştık, her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağımızı ilettik. İlacını alamayan, borcunu ödemek isteyen veya gıda ihtiyacının karşılanmasını isteyen köylülerimizin taleplerini kendi aracımla kent merkezine giderek, hallettim. Çünkü hepimizin sağlığı önemli ve duyarlı olmamız lazım. Devletimiz bize sahip çıkıyor, bizde devletimize sahip çıkmalıyız.'' dedi.

Valilik basın müdürü görmedi mi?

Nasıl bu görüntüyü verir?

Bilecik Valiliği’nin öncülüğünde oluşturulan ''Vefa Sosyal Destek Grubu'' nun çalışmalarını takip eden ve bu görüntüleri  çeken Valilik basınının Küplü muhtarının maske, eldiven takmamasının yanı sıra cebinden çıkardığı paraları yalayarak  saymasını gözden kaçırmış olması valilik sitesinde yayınlaması ve yerel basına bu görüntüleri servis etmesi de ayrı bir çelişki olarak değerlendirilirken,  basın müdürünün ne ise  yaradığı neden dikkat  etmediği merak edilirken,Küplü Köyü’nde yapılan bu çalışmanın, “Sırf reklam için mi?” yapıldığı yorumlarını beraberinde getirdi.

Editör: TE Bilişim