AYNI GAYRET 6 MART İÇİN YOK

Vali Münir Karaloğlu döneminde kutlanmaya başlayan ve günlerce süren etkinlikler yapılan Antalya’nın fethi, kamuoyunda 6 Mart’a alternatif kutlama olarak görülürken Vali başkanlığında Antalya’nın fethinin 813. yıldönümü hazırlıkları başladı. 6 Mart’ı sönükleştirme gayreti olarak görülen bu girişim için çok sayıda kurumu bir araya getiren Vali Karaloğlu’nun Ata’nın Antalya Gelişi için de aynı çabayı göstermesi bekleniyor.

Antalya'nın fethinin 813. yıl dönümü kutlamaları için hazırlıklar Vali Münir Karaloğlu başkanlığında yapılan toplantıyla başladı.Antalya'nın fethi kutlamaları 1-5 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen kutlama için Antalya Valiliği Toplantı Salonunda toplantı yapıldı. Vali Münir Karaloğlu başkalığında gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Gürbüz, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, kamu kurumlarının temsilcileri ve çok sayıda sivil toplum temsilcisi katıldı.

TÜRK YILDIZLARINDAN GÖSTERİ

Kutlamalar kapsamında fetih yürüyüşü, fetih koşusu, Uluslararası Antalya Kongresi'nin yanı sıra Türk Hava Kuvvetleri'nin akrobasi timi Türk Yıldızlarının da gösteri yapması planlandı. Selçuklu Sikkeleri Sergisi, fotoğraf sergileri, resim sergilerinin de yer alması planlanan etkinliklerde Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun da fetih coşkusunu anlatacağı bir gösteri yapması hedefleniyor.Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bedia Koçakoğlu yapılması planlanan etkinlikler hakkında sunum yaptı. Fetih kutlamalarının önemine değinen Vali Münir Karaloğlu, "813 yıldır bu topraklar Türk ve İslam yurdu. Medeniyetimizin derin izlerini taşıyor. Bu izleri takip etmek ecdadımızın bize bıraktıkları emanetlere sahip çıkmak ve bunları genç nesillere aktarmak bizim görevimiz. Bu bizim yaşadığımız şehre olan borcumuzdur" dedi.

HALKIN SAHİPLENMESİ LAZIM

Fetih kutlamalarını halkın da sahiplenmesinin önemine vurgu yapan Vali Münir Karaloğlu, "Bu masanın etrafında devlet var, belediye var, sivil toplum var, herkes var aslında. Şimdi bu fetih kutlamalarında önemli bir noktaya geldik. Benim arzum şu; fetih kutlamalarını daha çok vatandaşın sahiplendiği bir organizasyona dönüştürelim. Bunu Antalyalıların sahiplenip taşıması lazım. Sivil toplum ayağı bu yüzden çok önemli. Sivil Toplumun ve toplumun bu işi sahiplenmesi gerekir. O sempozyumlar her oturumu dolup taşması lazım. Şehrin konuşulduğu, şehrin anlatıldığı etkinlikte vatandaşların da söz sahibi olması lazım. Ben şehrin valisi olarak iki sempozyumdan da çok istifade ettim. Çok şey öğrendim" dedi. DHA

Editör: TE Bilisim