VALİ AZİZ YILDIRIM ’IN YAŞLILARA SAYGI HAFTASI MESAJI;

Her zaman deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız, milli kültür ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan “Yaşlılarımız” toplumsal hayatımızın en kıymetli hazineleridir. Örf, adet, anane gibi kültürel değerlerin yanısıra din, ahlak ve vicdan gibi manevi değerleri bizlere aktaran ve tecrübeleriyle hayatımıza yön veren yaşlılarımız, gençlerimizin; faydalı, ahlaklı, vicdanlı ve iyi yetişmiş bireyler olmasında en büyük etkendir.

 

        Yaşlılık dönemi herkes tarafından saygı ve itibar görmenin arzu edildiği, minnet ve şükran duygularının en üst seviyede beklendiği çok hassas ve belki de hayatımızın en önemli evresidir. Yaşamlarının büyük bir kısmını topluma ve ülkesine hizmet ederek geçirmiş olan büyüklerimize, kültür ve inancımızın bir gereği olarak saygı ve sevgi göstermek, onlarla ilgilenmek ve yaşamlarını kolaylaştırmak en önemli görevlerimizden birisidir. Bu konuda Peygamber Efendimiz (S.A.V.), gençleri yaşlılara saygı göstermeye teşvik etmiş ve " Herhangi bir genç yaşlılığından dolayı bir ihtiyara hürmet ederse, Yüce Allah da yaşlandığında ona hürmet edecek kimseler halk eder.” diyerek bu hususun önemini vurgulamıştır.

 

        Yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan, ihtiyaç duydukları sevgi ve saygıyı kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olması mümkün değildir. Toplumumuzun çoğunluğunu oluşturan genç neslin gerek sosyal hayatta, gerekse aile hayatında yaşlılarımıza ve büyüklerimize saygı, sevgi ve hürmetle davranmasıyla toplumumuz daha mutlu, huzurlu günlere ulaşır. Unutulmamalıdır ki bugünün gençleri, yarının birer yaşlı adaylarıdır.

 

        Bu münasebetle tüm büyüklerimizin “Yaşlılara Saygı Haftasını” kutluyorum. En kalbi şükran duygularımla, yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu yarınlar dileklerimle birlikte, tüm yaşlılarımızın ellerinden sevgi ve hürmetle öpüyorum.