Ordu Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"24.01.2020 Cuma günü saat 20:55 sularında, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan ve ilimiz dahil Türkiye'nin bir çok ilinde hissedilen 6.8 büyüklüğündeki deprem, tüm Türkiye'yi olduğu gibi bizleri derinden üzmüş ve yüreklerimizi dağlamıştır. İlimizi de etkileyen deprem üzerine Valimiz Sayın Seddar Yavuz'un talimatıyla İl Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi faaliyete geçirilmiştir. Öncelikle il genelinde bir hasar olup olmadığının tespiti yapıldı. Deprem nedeniyle il genelinde oluşan herhangi bir hasar olmadığı tespit edildi. 

Deprem bölgesindeki gelişmeler de anlık olarak takip edilerek, ihtiyaç ve talep edilmesi halinde deprem bölgesine sevk edilmek üzere; ilimizdeki arama-kurtarma ekipleri, sağlık ekipleri, iş makineleri, gerekli teçhizat ve donanım, personel hazır hale getirildi. Bu ekiplerimizden, 2 araç ve 8 personelden oluşan UMKE ekibi Elazığ iline, Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne ait 1 adet 2000 kişiye hizmet verebilen Mobil Mutfak Tır'ı 5 personeli ile birlikte Malatya'nın Pötürge ilçesine sevk edildi.

Diğer taraftan, AFAD'ın kooridinasyonunda, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla vatandaşlarımızdan temin edilen, deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ihtiyacı olan battaniye, uyku seti, çocuk bezi ve kışlık kıyafetlerden oluşan malzemeleri taşıyan 2 tır da deprem bölgesine hareket etmiştir.

Hepimizi büyük bir üzüntüye sevk eden depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak ve yaralarını sarmak amacıyla yoğun bir katılımla battaniye, uyku seti, çocuk bezi, kışlık kıyafet yardımında bulunan ve Büyük Türk Milleti'nin vefa ve kadirşinas özelliğini bir kez daha gösteren saygıdeğer Ordulu hemşerilerimize gönülden teşekkür ediyoruz. Yardım toplama organizasyonunda görev alan tüm kamu görevlilerimize ve gönüllü vatandaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz."

"BİZ BÜYÜK BİR MİLLETİZ"

Ordu Valisi Seddar Yavuz da Twitter hesabından yaptığı açıklamasında, "Birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içinde devletimize güvenerek acılarımızı hafifletip yaralarımızı saracağız. Büyük Milletlerin en önemli özelliklerinden biri hatta en önemlisi kriz zamanlarında ( deprem, savaş, salgın hastalık, ekonomik bunalım vb) göstermiş olduğu birlik, beraberlik, dayanışma ve organizasyon kapasitesidir diye düşünüyorum. Biz büyük bir milletiz çok şükür" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim