Vali Yavuz başarılı öğrencilerle bir araya geldi

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Vakıfay Derneği Gümüşhane Şubesi üyeleri, derneğin 4. Sınıftan itibaren Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası ile Milli Eğitim Müdürlüğünün de desteğiyle burs verdiği başarılı öğrencilerin bir bölümü ve öğrenci velileriyle bir araya geldi.

Vali Yavuz başarılı öğrencilerle bir araya geldi
Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Vakıfay Derneği Gümüşhane Şubesi üyeleri,  derneğin 4. Sınıftan itibaren Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası ile Milli Eğitim Müdürlüğünün de desteğiyle burs verdiği başarılı öğrencilerin bir bölümü ve öğrenci velileriyle bir araya geldi.

Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen buluşmada, Vakıfay Derneği Genel Sekreteri Kemal Yılmaz’dan derneğin burs faaliyetleri hakkında bilgi alan Vali Yavuz, burada yaptığı konuşmada, “Türkiye genelinde 180’in üzerinde çocuğumuz, böyle iyi niyetle yola çıkılmış bir sistemin içerisine dâhil olmuş. Gümüşhane’de de 35 çocuğumuz bu sistemin içerisinde. Burada önemli olan, bursun miktarından çok, bir himayenin içerisinde olmak. Yani, böyle bir derneğin desteklediği bir çocuğumuz, bir ailemiz tercih edilmişliğin verdiği güzelliği yaşıyor. Tabii ki bu çocuklarımız başarılı oldukları için bu sisteme dâhil edilmiş ve bir destekleniyorlar. Bunun da sanırım farkındasınız. Yine, maddi imkânları olmayanlarımız da olabilir. Devletimiz bu konuda her türlü imkânı sağlıyor. Ama aynı zamanda sivil inisiyatif dediğimiz derneklerimiz, vakıflarımız ve bu tür konularda duyarlı olan vatandaşlarımız da desteklerini esirgemiyorlar. İşte onun en güzel örneklerinden biri de Vakıfay Derneği’dir.” şeklinde konuştu.

Çocukların ve ülkemizin geleceği için ailelerden bu konudaki duyarlılıklarını devam ettirmelerini isteyen Vali Yavuz, “Son dönemde ülkemiz genelinde yaşanan sıkıntıları görüyorsunuz. Terör dediğimiz bir sıkıntıyla karşı karşıyayız maalesef. Bunun nedeni tek kelimeyle cehalettir. Cehalet olmasın diye okumak isteyen çocuklarımıza, gençlerimize mutlaka sahip çıkmamız lazım. Okuyan bilgili insandan kimseye zarar gelmez. İşte bu düşünceyle yola çıkan bu arkadaşlarımızın ortaya koydukları son derece anlamlı bir oluşumun içerisindesiniz. Bunun da bilincinde olarak, duyarlılığımızı devam ettireceğiz. Birimizin sıkıntısı, hepimizin sıkıntısı olmalıdır. Öyle olmadığı takdirde işte felaket her an kapımızı çalabiliyor.” dedi.

Vakıfay Derneği’nin hem kurucularına, hem de yöneticilerine teşekkür ederek, can-ı gönülden desteklediklerini ifade eden Vali Yavuz, velilere hitaben, “Sizler de aileler olarak, özellikle çocuklarımızın eğitim süreciyle ilgili bir sıkıntı varsa kesinlikle ve kesinlikle en ufak bir tereddüt içerisinde olmayacaksınız. Derhal okul müdürüne, olmazsa Milli Eğitim Müdürüne, o da olmazsa direkt bana gelebileceksiniz. Bunu açıkça deklare ediyorum. En ufak bir şekilde sıkıntınız olup da, dile getirmenize rağmen eğer halledilmiyorsa onun hesabını ben sorarım. Bu kadar açık ve net söylüyorum Ama yokluk nedeniyle bizim bir çocuğumuz, bir gencimiz okumaktan mahrum kalırsa bunun vebali hepimizin boynunadır. Bunun bilincindeyiz, kararlığı içerisindeyiz. Bunu etrafınıza, komşularınıza da söyleyin. Halledemeyecek bir meselemiz yok Allah’ın izniyle.” diye konuştu.

Gümüşhane’de ele ele verilirse ve meseleler ciddiye alınırsa başarının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Sayın Valimiz, “Son birkaç yıldır olduğu gibi yine resmen açıklanmasa bile, bizim aldığımız bilgilere ve değerlendirmelere göre, liselere giriş sınavı dediğimiz TEOG Sınavı’nda Gümüşhane Türkiye’nin en başarılı illeri arasında yer alıyor. Bu, başta velilerimiz olmak üzere çocuklarımızın ailelerinin desteği, gayreti ve duyarlılığı ile oluyor. Tabii ki Milli Eğitim Müdürümüz başta olmak üzere öğretmenlerimiz, yöneticilerimiz de bu konuda azami gayret gösteriyorlar. Bizler, hem bireysel olarak çocuklarımızın geleceği hem de ülkemizin geleceği için bu kararlılığı devam ettirirsek, işte buradaki çocuklarımız da aynı şekilde sonuna kadar başarılı olmaya devam ederler.” diye konuştu.

Vali Yavuz’un konuşmasının ardından, Vakıfay Derneği’nden burs alan başarılı öğrencilere satranç takımı, tişört ve şapkadan oluşan set, öğrencilerin minik kardeşlerine de çeşitli oyuncaklar hediye edilerek hep birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesiyle program sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2015, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER