Vali ve Meclis doktorun korona testi pozitif çıktı

Vali ve Meclis doktorun korona testi pozitif çıktı

Meclis hastanesi doktoruna yapılan ikinci korona virüsü testi pozitif çıktı. Kırklareli Valisi Osman Bilgin'in de korona virüsüne yakalandığı açıklandı. Bilgin, 14 gün boyunca karantinada tutulacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çalışan Y.B adlı doktor, ateş ve öksürük belirtileri üzerine cuma günü hastaneye kaldırıldı. Doktora Şehir Hastanesi’nde korona virüsü testi yapıldı. Test sonucu negatif çıktı ancak Y.B’nin tedbir amaçlı olarak hastanede tutulduğu açıklandı.

İkinci testin pozitif çıkmasının ardından, doktorla son 14 gün içinde temas eden şahıslarla ilgili Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği şekilde gerekli prosedürlerin uygulanmaya başlandığı öğrenildi.

TBMM Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, doktorun son 14 günde muayene ettiği kişilerin telefonla aranarak bilgilendirildiği ve tedbir amaçlı olarak kendilerini izole etmelerinin istendiği açıklanmıştı.

VALİ'NİN DE POZİTİF ÇIKTI

Kırklareli Valisi Osman Bilgin’in korona virüsü (Covid-19) testi pozitif çıktı. Bilgin’in görevini yardımcısı Bekir Sıtkı Kundakçı yürütecek.

Valilikten yapılan açıklamada, “Valimiz Sayın Osman BİLGİN’in 31 Mart 2020 Salı günü yaptırmış olduğu Koronavirüs (Covid-19) testi POZİTİF çıkmıştır. Kırklareli Valiliği görevi resmi olarak Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı KOCAKUNDAKÇI tarafından yürütülecektir. Valimiz Sayın Osman BİLGİN kendisini 14 gün süre ile Vali konağında izole altına almıştır ve izole süresince Vali Konağından fiili olarak Valilik görevini yürütecektir” denildi

osman-bilgin.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumlarınız editör onayından geçtikten sonra yayınlanacaktır. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Yapılan yorumlardan yazarları sorumludur. Kurumumuz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.