Amasya İtimat

VALİ VAROL MUHTARLAR TOPLANTISINA KATILDI

İlimiz Valisi Dr. Osman Varol, her ay yapılan Muhtarlar Toplantısı kapsamında mahalle ve köy muhtarlarıyla bir araya geldi.
14 Aralık 2017 Perşembe günü Müftülük toplantı salonunda saat 10.00’da başlayan toplantıya; Vali Varol’un yanı sıra ilçemiz Kaymakamı Kudret Kurnaz,  İl Jandarma Komutanı Selami Akşit, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, il ve ilçe düzeyinde daire müdürleri, İl Genel Meclisi üyeleri ve merkez ile köy muhtarları  katıldı.
Vali Dr. Osman Varol, toplantıda yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Ben öncelikle bu toplantının birbirimizi anlamamız, dinlememiz adına faydalı olmasını ve sonuçları itibariyle de hayırlara vesile olmasını diliyorum. Toplantımızın amacı, köylerle ilgili sorun, talep, görüş ve öneriler varsa onları almak, köylerimize yapılan hizmetleri bir adım daha ileri götürebilmektir. Bu anlamda bu toplantılar gerçekten çok verimli oluyor. Sorunların bugüne kadar, bu toplantılara kadar kalmış, gündeme getirilmemiş olması mümkün olmamakla beraber bu toplantılarla bir kez daha siz ve daire amirlerimizle bir aradayken bunları tekrar tartışmış oluyoruz. Bu toplantılar sayesinde küçük iletişim problemleri varsa da onları hızlı bir şekilde çözmek mümkün oluyor. Ben bu anlamda da toplantımızın faydalı olacağını düşünüyorum. Katılımlarınızdan dolayı şimdiden çok teşekkür ediyorum. Muhtarlarımızdan söz almak isteyenler talepte bulunsunlar, sıkıntılarını anlatsınlar, onlara çözüm bulmaya çalışalım. Tabi Taşova ilçemiz coğrafya olarak kıyı Karadeniz’e benzeyen arazisi zorlu, ulaşım imkânları biraz daha sıkıntılı bir bölgemiz. Arazinin engebeli olması altyapı hizmetlerini zorlaştırıyor malumunuz. Buna rağmen bugüne kadar bize ulaşan birkaç ana kronik problem dışında çok büyük, çözülmeyecek veya bugüne kadar üzerinde durulmamış problem yok ama sizlerin diyeceği konularda da burada hep beraber çözüm üretmeye gayret edeceğiz. Muhtarlarımız, köyleriyle ilgili talep ve sorunlarını dile getirebilir.”

Vali Varol’un konuşmasından sonra söz alan Alpaslan, Boraboy, Uluköy, Esençay, Kumluca, Yeşilyurt, Gökpınar, Andıran, Devre, Yeşiltepe, Türkmendamı, Yerkozlu Muhtar vekili,  Sofualan, Tekke, Şahinler, Çaydibi Muhtar vekili, Merkez Yeni Mahalle Muhtarı, Korubaşı ve Tekpınar muhtarları,  beldelerine ait  yol, içme suyu, sulama suyu, orman, alt yapı gibi çeşitli konulardaki eksiklikleri dile getirildi. Muhtarların sorunlarını ve taleplerini dinleyen Vali Varol , ilgili kurum müdürlerine gerekli talimatları verdi.

Pazar yerinde de incelemelerde bulunan Vali Varol, pazarcı esnafla sohbet edip isteklerini dinledi. Pazar yerinde alışveriş yapan vatandaşlarla da yakından ilgilenen Vali Varol, vatandaşlarla bir süre sohbet ettikten sonra pazar yerinden ayrıldı.

Yorum Ekle