Amasya İtimat

Vali Varol, Boraboy Gölü Kır Lokantası ve Peyzaj Düzenlemesi Projesi yerinde inceledi.

Tabiat harikası olarak nitelendirilen bölgemizin en güzide mesire yeri Boraboy Gölü, doğa yürüyüşünü, pikniği ve kampı masalsı bir dünyada yaşamak isteyenlerin ilk tercihleri arasında bulunuyor. Atmosferi ile insanın içini huzurla dolduran ve şehir hayatının tüm stresini yok etmeyi başaran Boraboy Gölü’nde kuşların cıvıltıları eşliğinde sevdikleriniz ile unutulmayacak anlar yaşanabildiği, ve son yıllarda yaz mevsiminde özellikle hafta sonları yüzlerce misafiri ağırlayan güzel gölümüzün daha da güzelleşmesi için Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı OKA ve ilçemiz Kaymakamlığı 8 Ağustos 2019 Perşembe günü ihale yapmıştı.

İlimiz Valisi Dr. Osman Varol, Boraboy Gölü Tabiat Parkı Kır Lokantası ve Peyzaj Düzenlemesi Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın (OKA) desteğiyle uygulanan proje kapsamındaki çalışmalar konusunda bilgiler alan Vali Varol, projenin tamamlanmasıyla doğal güzellikleriyle kamp, piknik ve kır evleriyle şehrin yoğun stresinden bir süreliğine uzaklaşmak isteyenlerin uğrak yeri olan Boraboy Tabiat Parkı’na gelen konuklara daha iyi koşullarda imkan sunulacağını ifade etti.

Yorum Ekle