banner333

banner309

Vali Taşbilek: Bu Sürecin En Mağdurları 65 Yaş ve Üzeri Oldu

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, koronavirüs salgınının en büyük mağdur ve mazlumlarının 65 yaş ve üzeri büyüklerimiz olduğunu söyledi.

Gümüşhane 19.09.2020, 11:30
Vali Taşbilek: Bu Sürecin En Mağdurları 65 Yaş ve Üzeri Oldu
banner400

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, koronavirüs salgınının en büyük mağdur ve mazlumlarının 65 yaş ve üzeri büyüklerimiz olduğunu söyledi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen koronavirüs değerlendirme toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Taşbilek, 65 yaş ve üzeri vatandaşların bu süreçte hiç hak etmedikleri sıkıntıları yaşadıklarını kaydetti.

“Çocuk ve gençlerimizin taşıyıcılığı büyüklerimizi sıkıntıya sokuyor”

Çocuklar ve gençlerin daha fazla gezdiğini, virüsü alıp yayma potansiyellerinin daha fazla olduğunu dile getiren Vali Taşbilek, “Çocuk ve gençlerimizin taşıyıcılığı büyüklerimizi sıkıntıya sokuyor. Onların yaşa bağlı kronik hastalıkların da gelişmesi neticesinde kayıplarımız oluyor. Kayıplarımızın büyük bir çoğunluğu 65 yaş üstü büyüklerimiz” dedi.

“Belediyemiz 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın ulaşımı için bir araç tahsis edecek”

65 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik aldıkları yeni kararla kent merkezindeki Fatih Parkı’nı onlara tahsis ettiklerini anlatan Vali Taşbilek, “65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızı orada tutarsak sağlık açısından daha iyi olacak. Belediye Başkanımızla da görüştük ve bu konuda duyarlı davranarak 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın ulaşımı için bir araç tahsis edeceğini söyledi. O araçla 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızı toplu taşımanın riskine sokmadan mahallelerden çarşıya gelmek isteyenleri alacak, parka getirecek, 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımıza çay ikramı yapılacak. Orayı gençlerimizden arındırılmış bir hale getirebilirsek büyüklerimizin sağlığını daha iyi koruyabiliriz. Bunu artırmamız gerekiyorsa başka yerleri de değerlendirebiliriz” diye konuştu.

Kaynak: www.gumushane.gen.tr
Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:04
Öğle 12:32
İkindi 16:03
Akşam 18:50
Yatsı 20:11