20 Nisan 2024 Cumartesi

VALİ SEYMENOĞLUN'DAN ISPARTA HALKINA BİLGİLENDİRME

VALİ SEYMENOĞLUN'DAN ISPARTA HALKINA BİLGİLENDİRME

Isparta

ISPARTA Valisi Ömer Seymenoğlu, kentte covit-19 testi pozitif çıkan kişi sayısının 268 olduğunu belirterek, ‘İller sıralamasında 6. sıradayız. Nüfusa göre vaka sayısı açısından ise maalesef 1. sıradayız. Ayrıca ilimizde bu salgından dolayı vefat eden kişi sayısı 2’dir’ dedi.

Vali Seymenoğlu açıklamasında ise: ‘Küresel sağlık ve yaşam sorunu haline gelen koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı ülkemiz, tüm kurumları ve vatandaşlarıyla ulusal bir mücadele verme yolunu seçmiş ve sıkı tedbirler almıştır. Gerek Cumhurbaşkanlığı, gerek ilgili bakanlıklar gerekse Bilim Kurulu tarafından alınan kararlar ilimizde Valiliğimiz tarafından oluşturulan komisyonlar marifetiyle süratle hayata geçirilmiş, süreç takip edilmiştir. İlimiz sağlık altyapısında, bina, personel, ilaç ve malzeme tedariği ve dağıtımı açısından şimdilik hiçbir sıkıntı yoktur. Kamu ve özel bütün hastanelerimiz ve çalışanları koronavirüs salgını ile mücadelede üzerlerine düşeni fedakârca yapmaktadırlar. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, belediyelerimiz, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız tam bir işbirliği içerinde bu mücadelenin içerisinde yer almaktadır. Temel gıda maddelerinin üretilmeye devam etmesi, ülke ve şehir olarak stoklarımızın yeterli düzeyde olması, bununla birlikte tedarik zincirlerimizin de sağlıklı işleyişi, şehrimizin tamamının gıda ihtiyacını kesintisiz karşılayacak düzeydedir. Kamu güvenliği konusunda vatandaşlarımızın sağduyulu ve dirayetli tutumu ile emniyet birimlerimizin gayretleri neticesinde, kayda değer bir sıkıntı yaşanmamaktadır.

Okullarımızın uzaktan eğitime, kamunun esnek çalışma modeline geçirilmesi, insanlarımızın yakın etkileşim kurarak hastalığın bulaşma riskini ortadan kaldırmaya yönelik alınan kararlar, yaşlılarımızın ve ihtiyacı olanların Vefa Sosyal Destek Gurubu vasıtasıyla özel ihtimam gösterilerek evlerinden çıkarılmaması ve ihtiyaçlarının karşılanması, sokaktaki hareketliliği büyük ölçüde azaltmıştır.

Ancak; Alınan tüm karar ve önlemlere rağmen virüsün yayılma hızı, hastalığa yakalanan insan sayısı ve ölüm sayısının tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz ve şehrimizde de arttığı görülmektedir. Sağlık Bakanımızın da açıkladığı üzere, ilimizde covit-19 testi pozitif çıkan kişi sayısı 268’dir. İller sıralamasında 6. sıradayız. Nüfusa göre vaka sayısı açısından ise maalesef 1. sıradayız. Ayrıca ilimizde bu salgından dolayı vefat eden kişi sayısı 2’dir. Canlarımızı bir bir elimizden alan, sosyal hayatımızı bitirme noktasına gelen bu salgının üstesinden gelebilmek için daha çok fedakârlık yapmamız gereken bir döneme girilmiştir. Bu vaka sayıları zaman içerisinde mutlaka değişecektir. Bu sebeple gerek başka yerleşim yerlerinden ilimize gelmeyi düşünenler, gerekse kendi il sınırlarımız içerisindeki insanlarımızın iller, ilçeler, kasabalar ve köyler arasındaki hareketliliğini kesinlikle durdurmaları ve sınırlamaları hem kendi sağlıkları için hem de toplum sağlığı için bu günlerde çok daha önem arz etmektedir. Bu günlerde biz hiç ama hiç kimseyi güller ve göller diyarı güzel ilimize maalesef davet edemiyoruz. İlimizde yaşayanları ise bulundukları yerleşim yerlerinden ayrılmamaya, evde kalmaya ve alınan tedbirlere daha sıkı uymaya davet ediyoruz.

Sosyal mesafeye (diğer kişi ile en az 1.5 metre mesafe) kendi ev ve iş yerlerimiz de dâhil olmak üzere her ortamda dikkat ederek, toplu taşıma araçlarını zorunlu olmadıkça kullanmayarak, alış veriş ihtiyacı dışında sokağa çıkmayarak, şahsi temizliğimiz dahil olmak üzere hijyen kurallarının uygulanmasında hassasiyet göstererek tedbirlerin etkinliğini sabır, fedakarlık ve dirayetli bir duruşla arttırmalıyız. Unutmamalıyız ki alınan tüm tedbirlerin ne kadar süreceği hususunu, hep birlikte bizlerin uygulamadaki ısrar ve kararlılığı belirleyecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın “bu süreci en kısa sürede ve en az hasarla atlattığımızda aydınlık bir gelecek bizi bekliyor” sözüne istinaden tüm halkımızdan sabır diliyor, belirlediğimiz kurallara titizlikle uymalarını rica ediyoruz’ dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Selam32

11 Nisan 2020 Cumartesi 00:09

Neden açık açık umrecilerden diyemiyorsunuz. Neymiş yurtdışı kaynaklı imiş. Bu umre simsarları ve umre mafyası bu kadar güçlü mü? Yoksa bundan sonra kimse umreye gitmez de dimsarlar aç kalır diye mi korkuluyor.

Sinan

10 Nisan 2020 Cuma 22:19

Ortak aklın kaldırıldığı bir ülkede işiniz şansa kalmıştır. Dolayısıyla ülkemizde Devlet aklının yerini "benim aklım" almıştır, sonuç da ortadadır.

yakışır

03 Nisan 2020 Cuma 13:22

tebrikler işsizlikte cehalette birinci olmamız yetmedi virüste de bir numara olalım zaten ne kadar yaramaz şey varsa lideriz örnek şehiriz

doğrucu

03 Nisan 2020 Cuma 13:01

yaktınız elbirliğiyle ısparta nın başını. yazıklar olsun size. başka yer yok muydu karantina merkezi yapacağınız?

Tedbirli

03 Nisan 2020 Cuma 11:13

Turkiyenin heryerine virüs yayıldı umrecilerle ne alaka onlar zaten izole altindalardi.sen il dışı yapmasaydin evden gerektikce çıksaydın bana bişey olmaz demeseydin bu hale gelmezdik.umrecide değil kendinde ara hatayı.herkes kendisine sorsun ben ne tedbir aldım diye

Ispartalı

03 Nisan 2020 Cuma 07:19

İrana uçuşlar yasaklanmışken tam da o dönemde tutup Isparta ya İran uçuşları başlattınız bile bile, yetmedi Ispartalı olmayan yüzlerce umreciyi soktunuz tertemiz şehre. Allah baştaki bütün sorumluları bildiği gibi yapsın bide üstüne maaş alıyorsunuz hakkım helal değil hiç birinize!

vatandaş

03 Nisan 2020 Cuma 03:23

Nedeni ne olursa olsun SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN ÜZERİNE ÇOK AĞIR BİR YÜK YÜKLENMİŞTİR. ELDEKİ İNSAN GÜCÜ VE MALZEME SAYISI BELLİDİR. ACİL MALZEME DESTEĞİ SAĞLANMALI, LİSANSI OLAN SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN DESTEK ALINMALI, FUAR VE KONGRE MERKEZLERİ HASTANEYE DÖNÜŞTÜRÜLMELİDİR. Eve gitmek istemeyen sağlık personeli için yurtlar devreye sokulabilir. YOKSA HASTANE KORİDORLARINDA YERDE YATAN TEDAVİ EDİLEMEYEN VE BAKIM ALAMAYAN HALK İLE TÜKENMİŞ SAĞLIK ÇALIŞANI GÖRÜNTÜLERİ KARŞIMIZA ÇIKAR (Umarım olmaz).

Osmanlı tokatı

03 Nisan 2020 Cuma 00:17

Ulan insanlık yoksunu zavallılar yok hastalık onun yüzünden gelmiş yayılacakmış ölecekmişsiniz suçumuz ıspartalı olmakmıymış falan ulan fuhuşa da faizde dolandırıcılıkta hainlikte yancılıkta yalancılık da birbirinizin karısına kızına göz süzdürürken keyifliydiniz Allah sizi uyardı daha neler yaşıycaksınız ekonomik kriz gelecek arkasından en çokta o kiracılara zulmedip aldığı kirayla dansöz oynatıp sonra simitle ay geçiren haysiyet yoksunları sizi vursun inşallah

ALİ ÇETİN

02 Nisan 2020 Perşembe 23:53

bi ıspartam vardı umutla huzurla dolu bir şehir..el birliğiyle hakkari,van,urfa yaptınız tebrikler.bu arada reise selam.aman eksik olmasın.. ..gidiyom ben burdura .

VATANDAŞIN BİRİ

02 Nisan 2020 Perşembe 23:10

neden acaba vali bey siz bu şehre sahip çıksaydınızda 3000 hasta umreciyi sokturmasaydınız eee ödünüz kopar baştaki saray zabitinden demi herşeye biat ederseniz böyle maalesef dersiniz işte alemın aptalı bizmiydikte buraya geldiler hastayı getir bizede sabır öylemi 64 yaşındayım oğlum bulundygu yerde okuyordu orda kaldı gelewmedi kim alacak ihtiyaçşarımı vali konagında keyfiniz yerinde herşey eörinizde bizede sabır ha........olur sizde sorumlusunuz bu vakanın bu şehirde yayılmasından vicdanınız

Yorumcu

02 Nisan 2020 Perşembe 22:22

Sayın valim iyi güzelde evden çıkmayalım elektrik doğalgaz su bunlar nolcak ne siz nede belediye başkanı bi açıklama yapmıyor bu konuda bi yol gösterin bize CLK affetmiyo TOROS biyandan nasıl olcak bu işler adamlar ankarada hepsini dondurdu örneğin..

kadir

02 Nisan 2020 Perşembe 22:14

Umreden gelen hastaların Isparta ya getirilmesi Isparta milletvekillerinin yüz karası şehrimizin sahipsizliğidir

osman osman

02 Nisan 2020 Perşembe 22:11

hastaları tıp ve şehir hastanesine doldurdunuz buradan personele bulaşacak personelde Isparta ya yayacak bizim suçumuz Ispartalı olmak mı..

8sparta 32

02 Nisan 2020 Perşembe 22:05

İspartayi Turkiyede 6 siraya getirdiniz ya helal olsuň size. Bu umreciler olmasa bu sayi bizde mumkun degil. Simdi hastalar ispartada yasayanlar degil .hadi temizleyin ispartanin adini..Bu isparta halkinin gunahi ne . Herkesi riske attiniz. Sivas nire İsparta nire. Baska ilmi yoktu. O yurtlarin ogrencilerini yarin nasil ikna edeceksiniz cocuklar huzurlu olacakmi acaba ispartayi 6 yaptiniz. Eger bu surecten sonra o yurtlardaki ogrenciler bir vurus alirsa vebali sizindir . isp. Yetkililer

df

02 Nisan 2020 Perşembe 19:31

Sivas Hava alanı hava şartlarını bahane ederek ateş topunu Isparta ya attı Geçmiş olsun artık..

Gonen32

02 Nisan 2020 Perşembe 19:24

İnşallah sayı daha fazla artmaz lütfen herkes üstüne düşen görevini yapsın yazıktır günahtır bunun vebalini veremeyiz dikkat edelim sağlık çalışanlarina bulasmicagini bilemeyiz bakin kaymakamımız herkesle ilgileniyor tek tek esnafi dolaşıyor sürekli jandarma emniyet belediye bizler için kendi canlarını sağlıklarını tehlikeye atıyorlar ya herseyimizi ayağımıza kadar getiriyorlar bizlerde artık kendi payımıza düşeni yapalım oturalım evlerimizde cokmu zor bu

Ramiz

02 Nisan 2020 Perşembe 19:22

Reisine selamı çakmış... terfi eder artık

Geç alınan tedbir, tedbir değildir!

02 Nisan 2020 Perşembe 19:01

Umracılara hizmet eden herkes ve âileleri 40 gün dikkat etsinler! Bu gün bir haberde mutasyona uğrayan virüs hiç bir belirti vermeden 37 ve 40 gün kuluçka olarak yaşıyormuş insan vücudunda! Karantina italyancadan geliyormuş zâten 40 gün demekmiş! Osmanlı dönemindede bu tip salgınlar genelde Çin'de başlar oradan dünyaya yayıldığı için, osmanlı Çin'den gelen gemileri iskelede 40 gün karantinada gözlem altında bekletmeden kimseyi karaya almazmış Osmanlı! Tedbirde kusuru olan Taktiri sorgulamazmış!

Geç alınan tedbir, tedbir değildir!

02 Nisan 2020 Perşembe 19:01

Umracılara hizmet eden herkes ve âileleri 40 gün dikkat etsinler! Bu gün bir haberde mutasyona uğrayan virüs hiç bir belirti vermeden 37 ve 40 gün kuluçka olarak yaşıyormuş insan vücudunda! Karantina italyancadan geliyormuş zâten 40 gün demekmiş! Osmanlı dönemindede bu tip salgınlar genelde Çin'de başlar oradan dünyaya yayıldığı için, osmanlı Çin'den gelen gemileri iskelede 40 gün karantinada gözlem altında bekletmeden kimseyi karaya almazmış Osmanlı! Tedbirde kusuru olan Taktiri sorgulamazmış!

Ramazan

02 Nisan 2020 Perşembe 18:58

Sayın valim malesef biz işimiz gereği 1, 1,5 metre aralı kalamıyoruz. Üretim yapmak ekmek çıkarmak zorundayız.

sorumlusunuz

02 Nisan 2020 Perşembe 18:51

el kadar şehre virüs ****yı umreciler sayesinde başardınız. o binada görev yapanlar hastanede görev yapanlara bir şekilde bu virüs bulaştı ve artık şehrin içinde. acilen vali'de belediye başkanı da sorumlu olduğu halka karşı hesap vermelidir.

Geç kalındı tedbir almakta!

02 Nisan 2020 Perşembe 18:50

İran hastalıktan kırılırken, nevruz kutlamaları için türkiyeye gelen iranlıları Isparta havalimanına indirin, dünya hastalıktan kırılırken diyanet umra hac ve cemeatle namaz konusunda tedbir almadığı gibi birde tutun başka şehirlerin umracılarını Ispartaya getirin, Yılmaz Özdil 10 gün önce yazdı umracıların karantinaya alındığı şehirler ve iranlıların havaalanına geldiği şehirlerde vaka patlıyor diye! Bizlerde yazdık iranlıları şehrimize indirdiğinizde yetmedi birde umracılar soktunuz memlekete

Didem avcu

02 Nisan 2020 Perşembe 18:44

Her yer pislik ıcınde duraklar yerler hacdan gelenleri aldınz tabı olum olur ilk once Bı temizlik yaptırın Isparta leş gibi heryer kapalı dudakların ıcıne bakılmıyor bile

hasan

02 Nisan 2020 Perşembe 18:43

zamanında iran da korona var denilirken hala ucak seferleri yapılıyordu ve diğer ülkelere önlem o zamanlarda alınsaydı böyle olmazdı.

Adnan gülcü

02 Nisan 2020 Perşembe 18:22

Bunlardan kac tanesi isparta halkindan ,kac tanesi umrecilerden sayin valimiz acaba bu bilgiyi paylasa bilirmi.

Umreciler

02 Nisan 2020 Perşembe 18:09

Sivas uçağı buraya inmese ısparta da covid li yüzde 1 çıkardı ama niye indi bu uçak kar yok sis yok bile bile şehir hastanesi var diye indi orada çalışanların ne günahı var

yanlış oranlama

02 Nisan 2020 Perşembe 18:07

hayır ısparta 1. sırada değil, vakaların büyük çoğunluğu umre dönüşü karantinasındakiler...oranlama yanlış...umre karantinası olmasa vaka sayısı kaç olacaktı, asıl bu rakam nüfusa oranlanmalı..

Adnan

02 Nisan 2020 Perşembe 17:44

Sayın Valim, il dışından takviye sağlıkçı isteyin. Isparta sağlık personeli bu kadar hastayla zor baş eder. Acil takviye şart.

Söyleyin herkes bilsin

02 Nisan 2020 Perşembe 17:31

Havalimanı çalışanlarından birindede pozitif çıkmış... kimden bulaşmıştır sizce bi tahmin edşn bakalım... o adamın ne günahı vardı... ıspartayı yönetenler bunun hesabını vermeli... iyce yol geçen hanına döndü güzelim Ispartam...

Yandık

02 Nisan 2020 Perşembe 17:22

Karantinada birbirine mi bulaştırdı bunlar neden bu kadar vaka çok

Ali

02 Nisan 2020 Perşembe 17:20

Ispartalı hasta olursa nereye yatacak, sokağa mı atılacak umrecileri memleketlerine yollayın

Fetö savar

02 Nisan 2020 Perşembe 17:19

İsparta da birader masonu yere sererse corona sana alkış ...

Ispartalı

02 Nisan 2020 Perşembe 16:54

Umreden gelen ancak yoğun bakım gerektirmeyen covid hastalarının durumları kötü olmadan acilen gerekli sağlık önlemleri alınarak yaşadıkları illere aktarılması ve Isparta da ki yoğunluğun azaltılması gerekiyor. Aksi takdirde Isparta halkı hasta olduğunda şehir hastanesi yoğun bakımda yer bulmakta sıkıntı yaşayacak. Hastane kapasitesini ve sağlık çalışanlarını zor durumda bırakmamak gerekiyor aksi halde işler İtalya gibi olur.

Hasan korkmaz

02 Nisan 2020 Perşembe 16:49

Aldınız umrecileri ondan vaka sayısı çoğaldı acil hasta olsak bakacak gidecek hastane yok bu insanlara zulümdür allahtan korkun başka şehir mi yok umrecileri alacak

Vatandaş

02 Nisan 2020 Perşembe 16:47

30 büyük şehir içine Isparta da alınmalı. Özel sektör için de esnek çalışma getirilmeli. Sanayiler, fabrikalar...daha fazla denetlenmeli. Yeterince tedbir yok.

Murat

02 Nisan 2020 Perşembe 16:43

Bu vakaların isimlerini paylaşın. Nereli ve nereden geldiklerini paylaşın ki . Teması olan insanlar kendilerini karantinaya alsınlar. Böyle **** kapaklı msaklayarak bu mesele cozulmez. Vakaların kim olduğu bilinmeli ki teması olanlar hastanelere bağrışarak kendini karantinaya alsın.

Isparta Önlem Al...

02 Nisan 2020 Perşembe 16:41

Şehir hastanesi değil bölge hastahanesi sivasa inecek uçağı ıspartaya indir umrecileri kyk ya doldur sonra ısparta 1 sırada nüfusa göre de.Hepiniz Cumhurbaşkanini örnek vererek konuşuyonuz hani nerde yardimlariniz verin bamalim 3 5 maaş vekillerle yine Şükrüyü kutluyorum 5 maaş verdi Vali neyi bekliyorsun bak burdur antalya giriş çıkışı kapattı hadi sende kapat...

İbo

02 Nisan 2020 Perşembe 16:24

İyi güzelde o kadar umreci buraya niye getirildi buranın yatak kapasitesi belli planlama yapıldımı neye göre kabul edildi. Hastalara Allah şifa versin inşallah..

Karantina

02 Nisan 2020 Perşembe 16:23

Önüne geleni aldınız memlekete , daha kimleri alacaksınız, karantina merkezi mı olacak Isparta

Süleyman

02 Nisan 2020 Perşembe 16:08

Korkmayın söyleyin yurtdışı ve umre karantinacılardan pozitif çıkanları memleketimize atfetmeyin

Qwerty

02 Nisan 2020 Perşembe 16:05

Duyduğumuza göre Şehir hastanesi ana merkez olarak belirlenmiş. Diğer hastane personellerinden buraya takviye gerekiyor bence.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR