Bu haber kez okundu.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, “Çetin Barajı”nda İncelemede Bulundu
banner229

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu Çetin Barajı ve Hidro Elektrik Santrali’nde (HES) incelemelerde bulundu.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile 5 Temmuz Pazar günü açılışını yapacağı Çetin barajında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Yüklenici firma yetkililerinden baraj hakkında brifing alan Vali Hacıbektaşoğlu, Siirt'in Şirvan ve Pervari ilçe sınırları içerisinde inşa edilen Çetin Barajı ve HES, 420 megavat kapasitesiyle Avrupa'nın RCC tipinde en büyük barajı olma özelliğini taşıdığını belirtti.

Barajın resmi açılışı için hazırlıkların tamamlandığını kaydeden Vali Hacıbektaşoğlu, ‘toplamda 600 milyon dolar yatırımla hayata geçirilen Barajın, tam kapasite elektrik üretimine başlamasının ardından yıllık ortalama 1,5 milyar kilovatsaat elektrik üretecek ve Türkiye ekonomisine yıllık 100 milyon dolar katkı yapacağını’ kaydetti.

Siirt’in gelecekte bir enerji üssü haline geleceğini ifade eden Vali Hacıbektaşoğlu, Barajın açılışını gerçekleştirerek bizleri onurlandıracak olan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, Limak gurubuna baraj inşasında çalışan emek veren tüm işçilerimize, mühendislerimize, teknik personele emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara, teşekkür ederim.” diyerek sözlerini tamamladı.

Vali Hacıbektaşoğlu’na, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, Şirvan Kaymakamı Memiş İnan, Pervari Kaymakamı Musa Aydemir eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.