Vali Nayir Videokonferans Sistemi İle...
Reklam
Reklam

Vali Nayir Videokonferans Sistemi İle Çocukların Bayramını Kutladı

Vali Ahmet Hamdi Nayir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle 16 ilçeden temsilci öğrenciler ile videokonferans üzerinden bağlantı kurarak bayramlarını kutladı.

Vali Nayir Videokonferans Sistemi İle Çocukların Bayramını Kutladı

Vali Ahmet Hamdi Nayir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle 16 ilçeden temsilci öğrenciler ile videokonferans üzerinden bağlantı kurarak bayramlarını kutladı.

Vali Nayir Videokonferans Sistemi İle Çocukların Bayramını Kutladı
23 Nisan 2020 - 18:53

“Çocukların Olduğu Heryer  Bayram Havasında”
Videokonferans sistemine dâhil olarak çocuklarımızın olduğu her yerin zaten bayram havasında olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, bu özel günde kendilerini yalnız bırakmayan Sayın Valimize de minnettar olduklarını ifade etti.
“Bayramlarını Kutladı”
Dünyayı yakından etkileyen salgın sebebiyle tüm yurtta törenler ile programlar iptal olduğundan bu yıl 23 Nisan coşkusunu evlerde yaşadıklarını belirterek sözlerine başlayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Yan yana olamasak da İl Milli Eğitim Müdürümüzle birlikte 16 ilçenin temsilcileri olarak siz değerli çocuklarımız ile ekran karşısında buluşmaktan dolayı çok mutluyuz. Sizlerin şahsında 16 ilçemizdeki tüm çocuklarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.
“Bayramlar Geçmişi Hatırlamamızı Sağlar”
Bayramlar bizim geçmişte yaşadıklarımızı unutmamamız ve daima yâd etmemiz açısından önemli günlerdir. Her yıl dönümünde bizler o günlerde yaşananları hatırlayıp verilen mücadeleyi ve o mücadeledeki ruhu hatırlarız. Bu özel günlerin 10’uncu, 25’inci, 75’inci, 100’üncü yıl dönümlerinin de elbette biraz daha ön planda olması gerekiyor. Biz bu sene 23 Nisan’ın 100’üncü yılını kutluyoruz, dolayısıyla daha da çeşitlilik gerektirecek bir kutlama programı tertip etmeyi düşünüyorduk, ancak içinde bulunduğumuz şartlar bizi teknolojiyi kullanarak bir araya gelmeden, bu özel günü uzaktan kutlamayı gerektirdi.
Tarihimizde çok önemli bir yeri bulunan 23 Nisan’ın çocuklarımıza bir bayram olarak hediye edilmesinin sizler için bir onur ve gurur kaynağı olması lazım. Gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine, çocuğuna kadar bin yıldır bize vatan olmuş bu kıymetli topraklarda yaşayan herkesin çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Dünya üzerinde çocuklara armağan edilmiş ve hiçbir ülkeye nasip olmayan bir bayramı hep birlikte yaşıyoruz.
“23 Nisan Kurtuluş Mücadelesinin Simgelerindendir”
23 Nisan denilince aklımıza daima bir milletin kurtuluş mücadelesi gelir. Bu mücadelede Samsun’dan Erzurum’a, Amasya’dan Sivas’a kadar çalışmalar tamamlanmış, ancak İstanbul işgal altında olduğu için yeni bir başkente ihtiyaç duyulmuştu. Bu nedenle Ankara başkent yapılmış, yönetimin güvenli bir şekilde oluşturulabilmesi için millet iradesinin vücut bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de burada açılmasına karar verilmişti. İşte bizim o zorlu dönem içerisinde yaşananları çok iyi bilmemiz ve iyi anlamamız lazım. Bütün tarihi bilmeniz ve yakın tarihimizden de haberdar olmanız hem geçmişten ders almanız hem de ülkemizin geleceğini şekillendirmeniz açısından çok önemli bir yer tutuyor. 23 Nisan, milli iradenin tecelli ettiği, verilen mücadeleye yön verecek bir meclisin oluştuğu bir gündür, bu günün çocuklara armağan edilmesinin sebebi de, geleceğimizde ülkenin yönetiminde söz sahibi olacak çocuklarımıza olan güvenin ifadesidir. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere o zamanki bütün idarecilerimiz, sizlere olan güvenlerini, sevgilerini ifade etmek için böyle bir bayramı hediye etmişlerdir. Her sene bu özel günü kutlarken, o dönem yaşananları da tekrar hatırlıyoruz, emek veren herkese minnet duygularımızı, aramızdan ayrılanlara da rahmet duygularımızı ifade ediyoruz.
“Bizlere Olan Desteğiniz Önemli”
Bu aralar yaşadığımız bu sıkıntılar yüzünden ayrı kalsak da, yine bayramımızı kutlamaktan geri kalmıyoruz. İçinizde dışarı çıkma arzusu, okullarınıza, arkadaşlarınıza, öğretmenlerinize kavuşma arzusu olduğunu biliyorum, ancak İnşallah bu sıkıntılı dönem de geçecek, o günlere tekrar ulaşacağız. Bu yıl böyle oldu, ancak eminim gelecek yıllarda yine şevkle, coşkuyla bu güzel günü hep birlikte kutlayacağız. Bugünlerde teknoloji nimetini amacına uygun bir şekilde kullanarak bir arada olmaya gayret gösteriyoruz. Bu aralar ailelerinizle daha yakın olmanın tadını çıkarın. Biz idareciler olarak olabildiğince dışarı çıkılmasını önleyip teması azaltarak, bütün insanlarımızı salgın hastalıklardan uzak tutmaya çalışıyoruz. Sizlerin de ‘Evde kal, sağlıklı kal. Evde kal, hayatta kal’ diye destek mesajı içeren videolarınızı izliyorum ve çok beğendiğimi ifade etmek istiyorum. Bu desteğiniz sayesinde büyüklerimizi de evde tutarak bu salgından daha kısa sürede kurtulacağımızı düşünüyoruz. Bizler de bunun gayreti içerisindeyiz, ilimizin sıkıntılarını, ilimizin sağlık problemlerini gidermeye çalışıyoruz. Sağlık ve sıhhatin önemli olduğu bu günlerde sizlerin de bu salgından en fazla etkilenen büyüklerinizi özellikle uyarmanızı istiyoruz. Evde bulunan yaşlılarımıza bir müddet daha sabırlı olmaları konusunda telkinlerde bulunmalısınız. İnşallah bu süreci birlik içerisinde hep beraber atlatmış olacağız.
“Sizler Bizim Geçmişimiz, Bizler Sizin Geleceğiniz”
Ekranlarda gördüğüm kadarıyla her biriniz odasını ve duvarını zaten bayram yerine çevirmiş, bunun için öncelikle sizleri, daha sonra emek veren ailelerinizi tebrik ediyorum. Ayrıca bu buluşmayı hazırlayan İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizi kutluyorum. Bugünün manasını iyice kavrayıp ona göre de güzel bir gayret sarf etmişsiniz, bayraklarla bayram havasını hissettirmeye çalışmışsınız. Sizlere inanıyor ve güveniyoruz, geleceğimizin emin ellerde olduğunu, sizlerin gayretiyle ülkemizin daha güzel günlere kavuşacağını biliyoruz. Sizler bizim geçmişteki hallerimizsiniz, sizi görünce kendi çocukluğumuzu hatırlıyoruz. Bizler de sizin gelecekteki halleriniz oluyoruz. Hep böyle kalmayacaksınız, bir gün sizler bizlerin yerine geçerek ülkeye, vatana ve millete hizmet etmek uğruna birçok alanda büyük görevler alacaksınız.
“Tüm Kahramanlarımızı Minnetle Anıyoruz”
Bugünü bize hazırlayan, bin yıldır bu toprakları bize emanet etmiş olan Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Dumlupınar’dan Sakarya’ya kadar bütün Şehitlerimizi anıyoruz, bu vatan uğrunda mücadele veren herkesi rahmetle yâd ediyoruz. Yine bugünlerde büyük bir mücadele veren sağlık ordumuzu, doktorlarımızı unutmuyoruz, onlara yardımcı olmak için evde kalmamız gerektiğini biliyoruz.
Bu mutlu anınızda, bu güzel bayram gününde sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ailelerinize, arkadaşlarınıza selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Sağlık, sıhhat içerisinde nice 23 Nisan’ları birlikte kutlamayı diliyorum” dedi.
“İlk Gün Teneffüste Buluşacağız”
Okulların açıldığı gün ilk teneffüsü çocuklarla birlikte geçirme sözü de veren Vali Ahmet Hamdi Nayir, daha sonra kendilerini tanıtıp duygu ve düşüncelerini aktaran öğrenciler ve aileleriyle bir süre sohbet etti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Çelik:
Başkan Çelik: "Halkımız Bize Rehber Olacak"
"Şehrimizin tüm dinamikleriyle güzel bir çalışma dönemi...