Vali Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Valiliği himayelerinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Adapazarı Belediyesi işbirliğinde düzenlenen iftar programında Sakarya'daki koruyucu aileler ve çocuklarla bir araya geldi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Aile Haftası' etkinlikleri kapsamındaki iftar programına Vali Ahmet Hamdi Nayir ve eşi Hanımefendi Münevver Nayir'in yanı sıra; Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Musa Zor, daire amirleri, koruyucu aileler ve çocuklar katıldı.

Çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanan Vali Ahmet Hamdi Nayir ve eşi Hanımefendi Münevver Nayir, iftar öncesi masaları dolaşarak, koruyucu aileler ile sohbet edip çocuklarla yakından ilgilendiler.

'75 Koruyucu Ailenin Yanında 82 Çocuk Bulunuyor'
'Biz Büyük Bir Aileyiz' temasıyla bu yıl 9'uncusunu gerçekleştirdikleri iftar programına teşrif eden başta Sayın Valimiz olmak üzere herkese teşekkür ettiklerini ifade eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Musa Zor, İlimizde 75 koruyucu ailenin yanında 82 çocuğumuzun bulunduğunu söyledi.

'Merhamet Medeniyetinin Temsilcileriyiz'
Bu özel gecenin kahramanlarının, merhamet timsali ve çok kıymetli ailelerimiz ile onların sevgili yavruları olduğunu ifade eden ve sözlerine mübarek Ramazan ayının hakkımızda hayırlara vesile olmasını dileyerek başlayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, 'Bize şanlı bir tarih nasip eden Yüce Allah'a hamdolsun ki, her yönüyle övüneceğimiz bir ecdadın torunları olarak bugünleri yaşıyoruz. Binlerce yıllık tarih içerisinde hakkaniyet ile hatırlanan, adalet ile hatırlanan ve merhamet ile hatırlanan övüneceğimiz bir geçmişe sahibiz.

Merhamet medeniyetinin temsilcileri olarak bugün burada kültürümüzün en güzel örneklerini görüyoruz. Bizim bulunduğumuz coğrafya sürekli güvenilir bir liman olmuştur. Tarihin her döneminde bu coğrafyada başı dertte olan herkes misafirimiz olmuştur. Bugün de 4 milyon 600 bin misafirimiz ülkemiz topraklarında bizim himayemizde bulunmaktadır. Bu liman olma özelliğimiz aynı zamanda evlerimize de yansımış. Bugün yine başı sıkıntıda olanları kabul eden merhametli, yüce yürekli insanlarımız, kapılarını bu evlatlarımıza açarak en güzel duygulardan birisini hem yaşatmış hem yaşamış oluyorlar.

'Koruyucu Ailelerimiz Gelecek Nesillere Birer Örnektir'
Ben bu salonda bulunan ailelerimizin hepsini birer birer tebrik etmek istiyorum. Kendi hayatlarını, kendi evlerini bu güzel yavrularımıza açıp onlara birer aile hissiyatı yaşatmaları çok önemli bir hadise olduğu gibi, gelecek nesillere de güzel bir örnektir. Bulunduğumuz masada 17 yıldır bu işi, bu güzel hizmeti yürüten bir aile ile soframızı paylaşıyoruz.

Bu salonu şenlendiren bütün çocuklarımıza, bugünün kahramanı, merhamet timsali ailelerimize ve ev sahipliklerinden dolayı Adapazarı Belediyesine teşekkür ediyorum' dedi.

İl Müftüsü İhsan Açık'ın yemek duası yaptırdığı programda koruyucu ailelerin yanında bulunarak farklı spor dallarında ulusal ve uluslararası alanlarda sayısız şampiyonlukları bulunan çocuklara çeşitli hediyeler verilirken, 1 yıllık, 5 yıllık ve 10 yıllık koruyucu ailelere de plaket takdim edildi.

Koruyucu aileler ile çocukların istek ve taleplerini de dinleyen Vali Ahmet Hamdi Nayir, davetlilerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.