Birleşmiş Milletler tarafından Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi, engellilerin topluma kazandırılması, hakları ve yaşam şartlarının daha iyi hale getirilebilmesi açısından önemli bir gündür.

 

Engelliler toplumumuzun ayrılmaz birer parçasıdırlar. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak, kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak; aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek herkesin insanlık görevidir.

 

Devletimiz, engelli bireylerin son yıllarda toplumsal yaşamda etkinlik alanlarını genişletmek ve daha iyi yaşam koşulları sağlamak amacıyla bakım ve rehabilitasyon hizmetleri, sosyal çevreye uyum, eğitim, sağlık ve istihdam gibi konularda çıkardığı yasalarla birtakım tedbirler almıştır. Devletimizin yaptığı çalışmaların yanında biz de toplum olarak engelli vatandaşlarımızın haklarına saygı göstermeli, onların sosyal hayatta karşılaştıkları zorlukları ve yaşadıkları sıkıntıları aşmalarına yardımcı olmalı, onlara engelsiz bir yaşam sunmak için çalışmalıyız. Unutulmamalıdır ki her sağlıklı insan aslında bir engelli adayıdır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, bütün engelli vatandaşlarımızın “3 Aralık Dünya Engelliler Günü”nü kutlar, mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmelerini dilerim.