Vali Mustafa Tutulmaz Cumhurbaşkanı ile 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için oyunu Şemsettin Karahisari Ortaokulunda kullandı.

Ailesi ile birlikte Şemsettin Karahisari Ortaokuluna gelen Vali Mustafa Tutulmaz oyunu kullanarak sandık görevlilerine çalışmalarında başarılar diledi.

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Tutulmaz yapılan seçimlerle ilgili olarak; ”Demokrasinin en güzel tarafı özgür iradenizi sandığa yansıtabilmektir. Biz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak özgür irademizi sandığa yansıtmak amacıyla oyumuzu kullandık. Seçim öncesinde tüm tedbirlerimizi aldık. Güzel bir seçim dönemi ve ortamı geçirdik. Gerek siyasi parti temsilcilerimiz, gerekse halkımız demokrasinin ruhuna yaraşır bir seçim kampanyasını, seçim dönemini birlikte geçirdi. Bununla ne kadar övünsek azdır. Gerçekten demokrasiyi özümsemişiz, toplum olarak demokrasinin nimetlerinden en iyi şekilde yararlanabildiğimizi görmüşüz ki bizim için en büyük mutluluk da budur. Bunu özellikle ifade etmek isterim. Bugün de şuana kadar çok sayıda güvenlik güçlerimizle beraber, ilimiz genelinde tüm sandıklarımızda seçimi yaşamaktayız. Şu ana kadar herhangi bir sandıkta herhangi bir sıkıntı olmadan seçimde güzel bir şekilde ilerliyoruz. İnşallah akşama kadar halkımızın duyarlılığıyla seçimi herhangi bir sıkıntı olmadan tamamlamış olacağız. Seçimlerin öncelikle ilimize, sonra ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah toplumun istediği bir şekilde sonuçlanır ve ülkemize, demokrasimize hayırlı bir katkı sağlar diye düşünüyorum. Hayırlı ve uğurlu olsun. “ dedi.