Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar’da düzenlenen “Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali” için ilimize gelen KKTC Büyükelçisi Fazıl Can Korkut, Filipinler Büyükelçisi H.E. Marıa Rowena Mendoza Sanchez, Brezilya Büyükelçisi Müsteşar Miguel Franco, Letonya Büyükelçisi Peteris Elferts, Almanya Büyükelçisi Tarım ve Gıda Bakanlığı Müsteşarı Mr. Peter Bohlen ile beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

 

Büyükelçiler ziyarette Afyonkarahisar’ın kültürel ve sosyal zenginlikleri hakkında Vali Mustafa Tutulmaz ile istişare etti. Tarihi ve turistik gezilerindeki izlenimlerini paylaşan büyükelçiler, GASTRO Afyon 1. Turizm ve Lezzet Festivali hakkında da görüş alış verişinde bulundu. Afyonkarahisar’ın yöresel lezzetlerinin herkesçe tadılması gerektiğini anlatan Büyükelçiler, Afyonkarahisar’da olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdiler.

 

Vali Mustafa Tutulmaz’da Afyonkarahisar’ın zengin bir kültüre, yöresel lezzetlere ve marka ürünlere sahip olduğunu dile getirerek, bu zenginlikleri mümkün olduğu kadar farklı ülkelere tanıtmaya çalıştıklarını ve festival dolayısıyla gelen Büyükelçiler sayesinde ilimizi daha fazla tanıtma imkânı bulduklarını söyledi.

 

Ziyaret Vali Mustafa Tutulmaz ve Büyükelçilerin hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.