Vali Karadeniz'den İnebolu TSO'ya ziyaret

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, İnebolu Ticaret ve Sanayi Odasını (TSO) ziyaret etti.

  • 537
Vali Karadeniz'den İnebolu TSO'ya ziyaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Karadeniz, ziyarette yaptığı konuşmada, ihale süreci tamamlanan Kastamonu-İnebolu yolu ile İnebolu Limanı projelerinin il ekonomisine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Kastamonu-İnebolu yolunun yapımına başlanacağını belirten Vali Karadeniz, "Bu yol sadece İnebolu'nun değil bundan sonra Türkiye'nin uluslararası konjonktüre göre daha güçlü olmasını sağlayacak bir güzergah olacak limanıyla beraber." dedi.

Yolun yapılmasıyla İnebolu Limanı'nın Akdeniz'e açılacağını kaydeden Karadeniz şunları söyledi:

"1950'li yıllardan sonra karayollarına yapılan yatırımlarda sadece İnebolu değil Kastamonu'nun geneli ana güzergahların dışında kalmış, kör noktada kalmış, diğer yerler daha avantajlı duruma geçince burası körelmiş ve zayıflamış. İşte tekrar bunu eski haline getirmenin yolu da ulaşımda eksiklerini gidermektir. Bu proje bittiğinde İnebolu'nun da Kastamonu'nun da çehresi değişecektir. Antalya'daki ihracatçı ürettiği sebzeyi ve meyveyi Rusya'ya 2 gün içerisinde ulaştırabilecek.

Oradaki marketlerin raflarına bu sebze ve meyveler bu güzergahtan gidecek. Çünkü İstanbul'dan yapılan ihracat zaman kaybına yol açıyor. Sadece bu sektör için bile büyük bir kazanç olacaktır."

İnebolu TSO Başkanı Şakir İşeri de ziyareti nedeniyle Vali Karadeniz'e, İnebolu Denk Kayığı maketi hediye etti.

Vali Karadeniz daha sonra inşaatı devam eden İnebolu TSO hizmet binasında incelemelerde bulundu.

AA